sâmbătă, ianuarie 29, 2022

Omicron, pe cale să provoace o nouă pandemie?! Medic pneumolog, despre cel mai negru scenariu: „Dacă Omicron va face vaccinurile inutile…

Varianta Omicron ar putea fi cea mai înfricoșătoare versiune de COVID de până acum. OMS tocmai a anunțat că acest coronavirus SARS-CoV-2, B.1.1.529, a fost ridicat la „varianta de îngrijorare”.

Într-un nou videoclip de pe canalul său de YouTube, doctorul Mike Hansen, specialist în medicină pulmonară și îngrijire critică, rezumă modul în care această tulpină de Covid diferă de versiunile anterioare și riscul pe care îl prezintă pentru sănătatea publică.

Te-ar mai interesa: Mihai Neșu, fericit. Mai are un pas până la cel ma...

Omicron are peste 30 de mutații în proteina sa spike, despre care Hansen explică că ar putea-o face mai contagioasă, ar putea provoca infecții mai severe la pacienți și ar putea fi rezistentă la vaccinuri. Nimic din toate acestea nu a fost încă determinat. Au existat preocupări similare în jurul variantei Delta, împotriva căreia vaccinurile s-au dovedit eficiente.

Omicron, varianta cu peste 30 de mutații în proteina spike

Cele 3 lucruri despre varianta Omicron care o descriu ca „îngrijorătoare”, au legătură cu:

1. Mutațiile specifice ale proteinei spike

2. Numărul de mutații în acest virus

3. Faptul că această variantă COVID cu cea mai rapidă răspândire

Te-ar mai interesa: Știre FALSĂ, dezminţită de RO Vaccinare. Mesajul c...

„Am văzut o mulțime de variante apărute în ultimele opt luni sau cam asa ceva, iar cele mai multe dintre ele, de exemplu Lambda, nu au fost prea mari. Și sunt detectați pentru că oamenii de știință supraveghează în mod constant Covid-ul.

Dar aici avem de-a face cu o variantă nouă și are un nivel special de îngrijorare, nu numai pentru că are mai multe mutații în proteina spike, ci și pentru că unele dintre acele mutații sunt aceleași mutații ca și celelalte patru variante de îngrijorare.

Te-ar mai interesa: Andreea Marin: Pericolul e doar în mintea ta. Mă A...

(…) Rețineți că ori de câte ori există un virus nou, la fel ca în Wuhan, în momentul în care este identificat cu adevărat, suntem deja cu câteva săptămâni în urmă, ceea ce înseamnă că este deja răspândit, cel mai probabil în întreaga lume”, a spus Mike Hansen, potrivit menshealth.com.

Doctor Mike Hansen (@Mike_Hansen_MD) / Twitter

Omicron, pe cale să provoace o nouă pandemie?! Medic pneumolog, despre cel mai negru scenariu: „Dacă Omicron va face vaccinurile inutile…

Medicul pneumolog a mai spus că nu vom ști cum interacționează varianta cu vaccinurile până nu vor trece câteva săptămâni. Până acum, însă, studiile indică faptul că Omicron se răspândește mult mai rapid decât varianta Delta și prezintă un risc mai mare de reinfecție.

Te-ar mai interesa: 5 semne care îți arată că îți irosești viața. Lidi...

„Dacă Omicron va face vaccinurile inutile, asta ar însemna practic că ne vom confrunta cu o pandemie cu totul nouă, cu totul alt 2020, cu excepția cazului în care aceste vaccinuri sunt modificate rapid pentru noua variantă.

De aceea îi aveți pe acești producători de vaccinuri atât de interesați de Omicron, chiar acum”, a mai spus Hansen.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private