Sari la conținut

Simptomul cancerului de pancreas pe care să îl depistezi când tragi apa la toaletă – semn de steatoree

Cancerul pancreatic este descris ca fiind un cancer „tăcut”, deoarece simptomele nu apar, de obicei, în stadiile incipiente ale bolii.

Pancreasul este un mic organ situat în partea din spate a abdomenului, lângă ficat, care produce hormoni și enzime. Cancerul pancreatic poate crește ani de zile înainte de a provoca simptome, ceea ce îl face dificil de recunoscut de către pacienți și medici. Multe dintre simptome sunt asemănătoare cu cele ale altor afecțiuni medicale, dar, oricum, acestea ar trebui să fie întotdeauna verificate de un medic.

Potrivit Pancreatic Cancer UK, steatoreea este un simptom de care trebuie să fiți conștienți și care poate afecta modul în care scaunul dvs. de toaletă este eliminat.

În cazul steatorreei, organizația caritabilă explică: ” Scaunul poate fi mare, voluminos, poate mirosi oribil, poate pluti și poate fi dificil de eliminat în toaletă.

„Acest lucru este cauzat de grăsimea din scaun. Se întâmplă dacă cancerul pancreatic v-a afectat digestia, astfel încât grăsimea din alimente nu este digerată corespunzător.”

Simptomele cancerului pancreatic pot fi minime

Dr. Matthew Noble, director medical pentru Marea Britanie la Babylon Health, a declarat că simptomele cancerului pancreatic pot fi minime, vagi și nespecifice la început.De asemenea, acestea pot apărea și dispărea, ceea ce face diagnosticul dificil.

El a recomandat: „Multe dintre simptomele timpurii ale cancerului pancreatic, inclusiv indigestia, durerile de spate și abdominale, sunt similare cu simptomele altor afecțiuni mai puțin grave, cum ar fi sindromul de intestin iritabil, refluxul și durerile musculare.

„Provocarea constă în faptul că aceste afecțiuni sunt foarte frecvente, iar cancerul pancreatic rămâne relativ rar, astfel încât există șanse ca orice persoană cu aceste simptome să aibă probabil o altă cauză pentru ele.”

Potrivit doctorului Noble, simptomele ulterioare includ icter, modificări ale scaunului, pierdere în greutate și oboseală.

El a adăugat: „Orice persoană cu simptome persistente de indigestie, dureri de spate sau abdominale ar trebui să solicite sfatul medicului de familie.

„Există multe cauze ale unor astfel de simptome, dintre care multe nu sunt grave, dar este înțelept să discutăm dacă sunt necesare teste suplimentare pentru a exclude orice probleme mai semnificative”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel