vineri, iunie 2, 2023

Infecțiile cu transmitere sexuală există sub o multitudine de forme, unele dintre ele inofensive, iar altele amenințătoare de viață.

Anumite boli, cum ar fi chlamydia, pot cauza probleme grave de sănătate la femei dacă nu sunt tratate. Un semn de avertizare al infecției poate fi evident atunci când mergeți la toaletă.

Depistarea timpurie a semnelor de avertizare este importantă în cazul anumitor BTS, în special în cazul chlamydiilor. Infecția comună poate produce, în unele cazuri, simptome odorante, care nu trebuie ignorate.

Te-ar mai interesa: Horoscop weekend 2 – 4 iunie, un weekend pli...

Deși BTS sunt ușor de vindecat, este greu de detectat, deoarece simptomele sale pot fi greu de definit.

Acestea includ, de obicei, dureri la urinare, scurgeri vaginale neobișnuite și dureri la nivelul burții sau al pelvisului.

Express explică: „Puteți […] avea puroi în urină, ceea ce face ca aceasta să aibă un aspect tulbure și, de obicei, să miroasă urât.

„Spre deosebire de o infecție a tractului urinar, care provoacă rapid o senzație de arsură foarte dureroasă în timpul urinării, o infecție cu chlamydia progresează lent”.


Infecțiile apar cel mai adesea la persoanele necăsătorite

Chlamydia este răspândită în special în rândul persoanelor cu vârsta de 25 de ani și mai puțin.

Te-ar mai interesa: Prea mult fier în sânge. Sideremia mare, semn de a...

De fapt, infecțiile apar cel mai adesea la persoanele necăsătorite cu vârsta sub 25 de ani, care au avut doi sau mai mulți parteneri sexuali în cursul anului precedent.

Online Doctor explică faptul că, în 2019, peste 229.000 de persoane au fost diagnosticate cu chlamydia în Anglia, ceea ce a reprezentat 49% din toate BTS.

Știința transmiterii BTS este relativ simplă – implică sexul neprotejat cu o persoană infectată.

Te-ar mai interesa: Ce simți când ți se înfundă arterele. Semne de ala...

Caracteristica cea mai periculoasă a chlamydiilor este faptul că, de multe ori, acestea trec neobservate până când provoacă boala inflamatorie pelvină.

Infecțiile care sunt lăsate netratate pot fi deosebit de problematice pentru femei.

Potrivit Harvard Health: „Chlamydia poate afecta mai multe părți ale sistemului reproducător”.

La femeile care nu primesc un tratament rapid, chlamydia poate duce la infertilitate, dureri pelviene cronice și sarcină tubară, în care un ovul se dezvoltă în trompele uterine, spre deosebire de uter.

Te-ar mai interesa: Simptome care apar în toate tipurile de cancer și ...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private