Sari la conținut

Sindicatul Medical România: Scăderea finanţării pentru medicina de familie, ambulatorii şi stomatologie, un act de sabotaj

Medic
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Aspecte controversate ale Jurământului lui Hipocrate

Uniunea Medicilor din România a emis un comunicat în care spune că reducerile de finanțare pentru medicina generală, clinicile de specialitate și stomatologia sunt „un act de sabotaj nefericit, atâta vreme cât banii publici, atât din bugetul naţional, cât şi din bugetele locale sunt risipiţi cu uşurinţă în cele mai fanteziste moduri”….

Într-un comunicat de presă transmis recent, Sindicatul Medical Romania afirmă este alături de medicii specialişti de ambulator, de medicii de familie şi de medicii stomatologi ”care au primit zilele acestea o lovitură neaşteptată din punct de vedere financiar.

„Guvernanţii României încă nu reuşesc să cuprindă importanţa sistemului medical”

„Se pare că guvernanţii României încă nu reuşesc să cuprindă importanţa sistemului medical în ansamblul lui pentru a avea o ţară funcţională, stabilă şi cu şanse de viitor. Încă este departe de accepţiunea publică poziţia intrinsecă a medicilor în asigurarea atât a siguranţei vieţii fiecărui român, cât şi, într-un plan mai larg, în asigurarea securităţii naţionale a României.

Banii publici sunt risipiţi cu uşurinţă în cele mai fanteziste moduri

Iată de ce un atare act precum cel constituit în scăderea finanţării pentru segmentele sistemului naţional sanitar anterior menţionate îl considerăm a fi un act de sabotaj nefericit, atâta vreme cât banii publici, atât din bugetul naţional, cât şi din bugetele locale sunt risipiţi cu uşurinţă în cele mai fanteziste moduri”, sea arată în comunicatul transmis.

Medic si bani
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Aceștia mai spun că „principalii vinovaţi pentru această stare de lucruri sunt medicii români – atât pentru faptul că nu au emigrat în masă şi la timp în ţări unde sunt căutaţi şi respectaţi, cât şi pentru faptul că, odată rămaşi în ţară, nu au găsit căile necesare pentru un deplin dialog şi solidaritate reale înăuntrul propriei bresle, astfel încât va fi întotdeauna uşor să fie dezbinaţi, întrucât tacticile simple ale clasei politice rămân mereu aceleaşi: se atacă câte un segment pe rând, în timp ce altele sunt declarate ca fiind favorizate”.

Sindicatul Medical România: Guvernul României să renunțe imediata la actualele prevederi de scădere a veniturilor medicilor

„Medicii români nu reuşesc încă să vadă că în final şi în ansamblu cei care pierd sunt toţi medicii români şi toţi pacienţii români, fără să uităm faptul că fiecare medic poate deveni în orice moment pacient. Îndemnăm, deci, Guvernul României la renunţarea imediata la actualele prevederi de scădere a veniturilor medicilor şi îndemnăm la reflecţie responsabilă şi patriotică, oricât de demonetizate pot părea aceste concepte”, mai scrie în comunicatul Sindicatului Medical România.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel