
Una dintre cele mai grave complicații ale diabetului de tip 2. Trebuie luate măsuri de urgență

Sindromul diabetic hipersomolar este o complicație a diabetului zaharat de tip 2. Acesta apare din pricina nivelului ridicat de zahăr din sânge și este declanșat de o boală sau de o infecție. În lipsa tratamentului acest sindrom poate da complicații grave deoarece pacientul ajunge la deshidratare și viața este grav amenințată. Pacientul trebuie să fie în spital sub strica supraveghere a medicilor pe toată durata tratamentului.
Te-ar mai interesa: LISTA. Preţuri de invidiat la cantina unei celebre...
Medicii avertizează că sindromul hiperosmolar este una dintre cele mai grave complicații pe termen scurt ale diabetului zaharat. Apare mai puțin frecvent decât cetoacidoza, dar este asociată cu o șansă mai mare de deces. Prin urmare, sindromul hiperosmolar trebuie luat în serios și considerat o urgență medicală atunci când apare. Spre deosebire de cetoacidoză, care este cea mai frecventă în cazul persoanelor cu diabet zaharat de tip 1, sindromul hiperosmolar, deși rar, este asociat mai frecvent cu diabetul de tip 2. Aceasta se produce în mod obișnuit la o persoană cu diabet zaharat care nu ia insulina așa cum este indicat de medicul său diabetolog, care nu respectă tratamentul, sau dacă nu respectă regimul alimentar. Dar și în cazul persoanei cu diabet zaharat care face abuz de alcool.
Te-ar mai interesa: Medic: Cele mai bune și „cele mai proaste...
Principalele cauze ale sindromului hipersomolar sunt:
Principalele simptome sunt:
Simptomele se pot agrava în câteva zile sau săptămâni. Pacientul poate să aibă probleme locomotorii sau de vorbire.
Sindromul hiperosmolar diabetic poate duce la complicații grave precum sunt: convulsii, infarct, accident vascular cerebral, coma. Dacă pacientul nu ajunge la spital, uneori, sindromul hipersomolar nu este compatibil cu viața.
Te-ar mai interesa: Atenţie la ce veţi cumpăra din magazine! Produse c...
Medicii susțin că un bun control al diabetului zaharat poate contribui la prevenirea sindromului hipersomolar diabetic. De aceea, este foarte importantă monitorizarea glicemiilor dar și respectarea tratamentului recomandat de medicul diabetolog.
Tratamentul se va realiza în spital, unde bolnavului i se va administra insulina intravenos. De asemenea, principalul scop al tratamentului este și combaterea deshidratării.
Te-ar mai interesa: Ghid complet de valori ale glicemiei în funcție de...
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.