Sari la conținut

Singurul moment în care Regina Elisabeta și-a plecat capul. Gestul său a rămas în istorie

Diana, Prințesa de Wales, a murit în urmă cu 25 de ani, într-un tragic accident de mașină, în Paris. Moartea sa a stârnit un val de durere și atenția mass-media din întreaga lume.

O mare parte din opinia publică a criticat familia regală pentru ceea ce mulți au considerat un răspuns insensibil la moartea subită a fostei soții a Prințului de Wales.

Șocul din cauza morții Dianei a stârnit și nenumărate teorii ale conspirației. Decenii mai târziu, mulți nu au renunțat la ideea că prințesa Diana ar fi fost victima unui complot.

Regina, pe atunci în vârstă de 71 de ani, a constatat că monarhia este pusă sub semnul întrebării ca niciodată de când unchiul ei, regele Edward al VIII-lea, a abdicat de la tron ​​în 1936.

Ar fi trebuit să spună ceva public în Scoția, unde ea și fiii Dianei, Prințul William și Prințul Harry, în vârstă de doar 15, respectiv 12 ani, stăteau vara? Ar fi trebuit să vină mai devreme în sud, la Londra?

Când a ajuns într-adevăr la Londra și s-a plimbat printre cei îndoliați, strângând flori de bine și rostind prima ei adresă personală pe această temă în ajunul înmormântării, a calmat o parte din neliniște.

Singurul moment în care Regina Elisabeta a plecat capul

Apoi, în dimineața înmormântării în sine, la șase zile după moartea subită a Dianei, Regina a făcut un gest pe care mulți l-au considerat că a schimbat opinia publicului. În timp ce cortegiul funerar a trecut pe lângă palat, monarhul și-a condus familia până la porți.

Fotograful Mark Stewart își amintește că a privit-o pe Regina în momentul „complet fără scenariu”, „ieșind din palat pe marginea drumului cu publicul”.

„BBC lăsase o scară lângă un copac. Am reușit să urc pe scară și am singura fotografie cu Regina aplecându-și capul la sicriu în timp ce acesta trece pe lângă”, spune el, potrivit People.

 

 

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel