Sari la conținut

Un ieșean a ajuns vedetă fără să vrea: s-a descălţat şi i-a dat sandalele unui bătrân desculţ. „Suntem un popor creștin și trebuie să punem pe primul loc OMUL!”

Un ieșean a ajuns vedetă fără să vrea: s-a descălţat şi i-a dat sandalele unui bătrân desculţ. „Suntem un popor creștin și trebuie să punem pe primul loc OMUL!”

Gestul lui Gelu Pohoață, în vârstă de 66 de ani, care și-a dăruit propriile încălțări unui bătrân desculț a fost filmat și, în scurt timp, a făcut înconjorul Internetului. Oamenii se regăsesc și apreciază  gestul altruist al ieșeanului.

Întrebat de un reporter al Antenei 3 dacă ar mai repeta acel gest, răspunsul lui Gelu Pohoață a fost pe măsura caracterului său nobil. „Da, dar să nu mă vadă nimeni”. Gelu Pohoaţă lucrează la Servicii Publice SA Iaşi din anul 2003, iar gesturile acest fel sunt un obicei pentru el pentru că „aşa a fost învăţat în familie”.

Gelu Pohoață: Era desculț, mergea încet și m-am dus la el și l-am întrebat „Vrei să-ți dau sandalele astea?”/ Omul acela mergea liniștit, cu durerea lui

Acesta a povestit că, în urmă cu câteva zile, se afla în zona Piaţa Unirii din Iaşi, acolo unde se ocupă de curăţenie şi de întreţinerea spaţiilor publice şi a fântânilor arteziene. La un moment dat, bărbatul a observat un bătrân desculţ, în cârje, care se odihnea pe o bancă din apropiere.

„Era desculț, mergea încet și m-am dus la el și l-am întrebat „Vrei să-ți dau sandalele astea?” M-am descălțat, l-am încălțat pe el. Văzându-l pe omul ăla necăjit, cu piciorul drept bandajat și avea o pată de sânge, probabil venea de la ISU…

Și-am zis că dacă se oprește pe o bancă, am să mă duc la el, să-l întreb. Era desculț și mergea încet. Ce m-a impresionat la el, era faptul că nu se văita, ci doar icnea, că îl durea, probabil. Și nu cerșea. Omul acela n-a cerut. Omul acela mergea liniștit, cu durerea lui.

Am venit și l-am văzut pe o bancă, m-am dus la el și l-am întrebat „Vrei să-ți dau sandalele astea?” M-am descălțat, l-am încălțat pe el… Am avut niște mărunțiș în buzunar și i-am dat și pe ăia. M-am uitat în jur, să nu fie nimeni să mă vadă… Și…, de ce m-am temut, de aia n-am scăpat. Mi-a spus „Mulțumesc!” și a plecat.

Ceea ce regret foarte mult, chiar mă simt așa, jenat, este că am vrut să-i dau ceva de mâncare. Când am luat și am venit să-i dau, a dispărut. Nu l-am mai văzut. Nu știu unde s-a dus, nu l-am mai văzut. Și-mi pare rău că n-am putut să-i dau…”, a povestit bărbatul pentru Antena 3.

Un ieșean a ajuns vedetă fără să vrea

Gestul nu a rămas „nerăsplătit”. Gelu Pohoață a aflat de la soția sa că a ajuns, fără voie „vedetă pe Internet”.

„Mă sună soția după un timp și-mi spune: „Ai ajuns vedetă pe Internet!” Zic, „Dar eu n-am Internet!” Că nici nu-mi place să mă joc. „Păi, te-a văzut o nepoată…” Și așa am aflat că am ajuns pe Internet”, a recunoscut ieșeanul.

„Suntem un popor creștin și trebuie să punem pe primul loc OMUL!”

Mesajul lui Gelu Pohoață este unul simplu. „Suntem un popor creștin și trebuie să punem pe primul loc OMUL!”

„Omul ăla era un om deosebit, care merita! Mesajul care mi-ar plăcea să fie înțeles de toți este acesta. Ne place sau nu ne place, poporul nostru este un popor creștin care ar trebui să pună pe primul loc omul!

Dumnezeu ne ajută întotdeauna! Numai că noi nu suntem atenți când nu ne ajută Dumnezeu. Dumnezeu ne ajută, nu numai pentru gesturile astea. Nu! Dumnezeu este cu noi și ne ajută întotdeauna! Noi nu suntem atenți, noi nu luăm seama! Vorbește când într-un fel, când în altul. Printr-un om sărac, printr-o situație deosebită…

Și-apoi mai este o problemă. Depinde la ce ne concentrăn atenția noastră. Ne concentrăm atenția la semenii noștri, la a face bine, sau ne concentrăm atenția la a ne umple buzunarele. Cei care se concentrează la a-și umple buzunarele sunt săraci și pierd din vedere ceea ce este mai frumos în viață: oamenii. Pentru că noi trebuie să avem grijă de ei.

Și așa și suntem învățați, să avem grijă de oameni. Este și o zicală, „Cine dă, lui își dă. Cine face, lui își face!” Și este adevărat”, a mai spus Gelu Pohoață, bărbatul care a ajuns vedetă fără voie.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: