joi, iunie 1, 2023

Siropul aceasta care se utilizează masiv în România în rețetele micuților va fi retras din toate farmaciile. Atenție, părinți!

Debridat suspensie retras de urgență din toate farmaciile românești! Este vorba de toate loturile, ce s-a întâmplat?

Siropul Debridat suspensie este retras din toate farmaciiile românești, deși reprezintă unul dintre cele mai populare siropuri pentru copii.

Te-ar mai interesa: Cancer tiroidian: un simptom ȘOCANT tăcut care poa...

Farmaciile din România anunță că au fost notificate de compania producătoare de medicamente Pfizer să retragă de la vânzare toate loturile de Debridat suspensie orală pentru copii.

Potrivit primelor date, producătorul are informații că unele flacoane ar putea conține corpuri străine și de aceea a decis să retragă produsul de pe piața din România.

Cel mai probabil, Debridat suspensie va lipsi din farmacii cel puțin până în primăvara anului viitor.

Debridat este utilizat în cazul durerii din cadrul bolilor digestive sau biliare. Debridat este un medicament care corectează tulburările tranzitului gastrointestinal care sunt legate de aceste afecţiuni.

Te-ar mai interesa: Află cele 5 reguli care te ajută să slăbești fără ...

Substanţa activă este maleatul de trimebutină. 100 g granule pentru suspensie orală conţin trimebutină 0,787 g. 5 ml de soluţie reconstituită conţin trimebutină 24 mg. – Celelalte componente sunt: polisorbat 80, aromă naturală de portocale (ulei esenţial de portocale pe suport de gumă arabică), zahăr, colorant Galben amurg (E 110).

Suspensia reconstituită este siropoasă, opalescentă, de culoare portocalie, cu miros de portocale.

Te-ar mai interesa: Metapneumovirusul uman, noul virus ucigaș.  Simpto...

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România nu a emis inca o avertizare publica, scrie site-ul demamici.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private