sâmbătă, decembrie 10, 2022

Siropul sfânt care te protejează de coronavirus. Mii de oameni au sfidat restricțiile de adunare publică pentru a coborî marți într-un mic sat din centrul Sri Lanka pentru un sirop despre care un om sfânt autodenumit a pretins că ar putea preveni și trata coronavirusul.

Țara se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri din octombrie, numărul infecțiilor crescând de opt ori de atunci, la peste 28.500 și 142 de morți.

Te-ar mai interesa: Divorțul anului în România. Își spun ADIO după o c...

Dulgherul Dhammika Bandara a susținut săptămâna trecută la televiziunea națională că i s-a dezvăluit așa-numitul leac de către un zeu.

Dar medicii din țara insulară au spus că nu există o bază științifică pentru ”siropul sfânt”. Nu există un remediu cunoscut pentru Covid-19. Ceea ce a contribuit la răspândirea afirmației lui Bandara a fost o poză a Ministrului Sănătății bând această licoare, poză ce a fost publicată de către toate ziarele locale.

Reporterii au spus că aproximativ 12.000 de oameni au călătorit în micul său sat, la aproximativ 85 de kilometri nord-est de capitala Colombo, unde a anunțat că va da câteva mostre gratuite.

Te-ar mai interesa: Băutura care crește riscul de demență. Mulți român...

„Spun cu sinceritate că acest preparat nu numai că va vindeca Covid-19, dar după ce o luați o dată, nu veți contracta niciodată virusul”, a spus el mulțimii, fără a oferi dovezi.

Filmările au arătat polițiști incapabili să aplice măsuri de distanțare socială în mulțimi. Nimeni nu a fost arestat sau amendat.

Instanțele din Sri Lanka pot da amenzi oamenilor pentru că nu poartă măști în public, ca parte a măsurilor guvernului în combaterea pandemiei.

În lunile anterioare, a existat o încercare de a utiliza medicina tradițională ca leac pentru febra legată de Covid-19 în Sri Lanka. Dar medicii din Ayurveda au spus că sunt necesare teste înainte ca tratamentul să poată fi prescris.

Te-ar mai interesa: De ce să bei ceai zilnic? Efectul pe care îl produ...

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private