duminică, ianuarie 23, 2022
Problemele de funcționare ale sistemului informatic al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) îi pune în dificultate pe medicii de familie care nu pot elibera rețete sau servicii medicale decontate. 

Deși a costat  87 milioane de lei, sistemul informatic al CNAS crează mari probleme medicilor de familie din întreaga ţară. Medicii din întreaga ţară nu au cum să afle dacă pacientul este asigurat sau ce medicamente a folosit în trecut şi pot emite doar reţete offline, dar care ar putea să fie imputate şi să plătească din propriul buzunar.

Rodica Tănăsescu, fost lider al Societății Naționale de Medicină a Familiei, s-a arătat extrem de nemulţumită de modul în care funcţionează sistemul CNAS: „De două săptămâni sistemul merge în proporţie de 10%. Am validat serviciile noaptea, la ora 2“, a spus fosta şefă a organizaţiei.

Sistemul informatic al CNAS  a fost introdus în 2012, dar de atunci au foste nenumărate probleme la care autorităţile nu au găsit un răspuns. Problemele legate de sistem formează cozi uriaşe la cabinetele medicilor de familie şi pun la încercare răbdarea oamenilor.

Te-ar mai interesa: Vrei să te testezi? Iată lista spitalelor și progr...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private