Sari la conținut

Sistemul sanitar, sub o presiune alarmantă. În 24 de ore, numărul celor infectaţi cu SARS-CoV-2 care au nevoie de spitalizare a crescut cu 500

România se confruntă cu o situație epidemiologică fără precedent. Acesta este cel mai agresiv val al pandemiei, punând o presiune alarmantă pe sistemul sanitar. În prezent, numărul persoanelor care au nevoie de spitalizare  a ajuns la peste 20.500.

Dintre cele peste 20.500 de oameni care au nevoie de spitalizare, 460 sunt minori.

Valul 4 este cunoscut pentru contagiozitatea crescută, dar și pentru modul în care afectează și copiii și tinerii de toate vârstele.

Astfel, medicii trag un semnal de alarmă în privința variantei Delta, care afectează și tinerii, spre deosebire de tulpinile precedente ale virusului SARS-CoV-2.

Presiune alarmantă asupra sistemului sanitar

Presiunea pe sistemul sanitar românesc rămâne la cote alarmante. În doar 24 de ore, numărul celor infectaţi cu SARS-CoV-2 care au nevoie de spitalizare a crescut cu 500 şi a ajuns la peste 20.500, printre care şi 460 de minori, anunță RADOR.

La Terapie Intensivă sunt acum 1.876 de bolnavi, inclusiv 29 de copii. Ministerul Sănătăţii a anunţat că 62 de spitale vor primi peste 2.100 de flacoane de Remdesivir, medicament folosit pentru tratarea pacienţilor cu forme medii de COVID.

Pe de altă parte, continuă transferul unor pacienţi aflaţi în stare gravă, 6 bolnavi vor fi duşi astăzi în spitalele din Hamburg, din Germania, cu o aeronavă.

Alţi 6 pacienţi au fost transferaţi ieri, iar autorităţile au anunţat că până mâine vor ajunge în Germania, în total, 15 bolnavi COVID.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că în această perioadă România a beneficiat de sprijin internaţional, care a inclus oferirea de medicamente şi preluarea de pacienţi.

Campanii pentru încurajarea vaccinării

Esec, campanie de vaccinare

Multe instituții de cultură din țară lansează campanii pentru încurajarea vaccinării. Persoanele care au schema completă de vaccinare anti-COVID, precum și cele care au început procesul de imunizare în ultima perioadă, primesc acces gratuit la toate concertele Filarmonicii din Ploiești din noiembrie, care sunt transmise în direct pe internet.

Sunt patru concerte simfonice live ce vor fi organizate în fiecare zi de joi a lunii, dar, în plus, cei cu schema completă de vaccinare vor avea și acces gratuit la un pachet de înregistrări care conține 7 spectacole de referință înregistrate de filarmonică în ultimii ani.

Instituția ploieșteană transmite că se alătură astfel eforturilor de încurajare a populației să se vaccineze pentru a depăși pandemia de coronavirus.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel