vineri, iulie 30, 2021

Pentru prima dată de la începutul pandemiei de coronavirus, în București, precum și în alte 20 de județe din țară, nu a fost raportat niciun caz nou de infectare. Situația epidemiologică în România, cea

mai favorabilă de până acum, se datorează rezultatelor obținute în campania de vaccinare anti-COVID.

Campania de vaccinare anti-COVID a recunoscut un adevărat succes, la nivel național. În mediul urban s-au administrat cele mai multe doze de vaccin, iar autoritățile încearcă să aducă aceste beneficii cât mai aproape de mediul rural, unde campania de vaccinare nu a avut rezultatele așteptate.

Situația epidemiologică în România

Astfel, pentru prima dată de la începutul pandemiei de coronavirus, la Bucureşti și în alte 20 de județe din țară nu a fost raportat niciun caz nou de infectare în ultimele 24 de ore, comunică RRA, citat

de Rador.

La nivel național au fost anunțate doar 46 de îmbolnăviri din peste 17.000 de teste. S-au înregistrat cinci decese, iar la terapie intensivă mai sunt internați 92 de pacienți. Autoritățile spun că această evoluție se datorează vaccinării, care este singura soluție pentru a depăși criza.

Cu toate acestea, doar aproximativ 17.000 de persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore; aproape 6.000 au făcut fie prima doză dintr-un ser cu rapel, fie doza unică Johnson & Johnson.

Relaxarea restricțiilor de la 1 iulie

De joi, de la 1 iulie sunt anunțate noi măsuri de relaxare a restricțiilor,

care se vor resimți din plin şi la nivel turistic în centrul țării. La propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, crește numărul persoanelor care pot participa la evenimente private.

Se prelungește până la 2:00 programul cluburilor, al restaurantelor și al cafenelelor, crește numărul spectatorilor care pot participa la evenimente sportive, iar hotelurile și pensiunile pot caza turiști până la capacitatea maximă.

De asemenea, de la 1 iulie, unele spectacole vor putea avea loc în prezența mai multor spectatori, chiar și 2.500 sau peste, cu condiția ca fiecărui om

să i se asigure un spațiu de 2 metri.

În plus, grupurile de persoane care vor avea voie să se plimbe pe stradă se mărește la un număr de 10 cetățeni, nefiind obligatoriu să facă parte și din aceeași familie. Aceste relaxări se aplică în cazul în care incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor din județ sau localitate este mai mică sau egală cu 3 la mia de locuitori.

Vor fi redeschise târgurile și talciocurile, o prezență constantă și devenită tradiție în centrul Brașovului, în Piața Sfatului, în aproape toate finalurile de săptămână ale sezonului cald. Acolo vin artizani, meșteșugari locali,

dar și reprezentanți ai altor județe, cu produse alimentare, articole de îmbrăcăminte, dar și obiecte sau decorațiuni făcute manual în ediție limitată sau unicat.

Zonele de agrement clasice ale județului Brașov – Predeal sau Iepure, în Răcădău, Bunloc la Săcele, Plaiul Foii la Zărnești, Pietrele lui Solomon în Brașov sau Promenada Sissi la Râşnov, revin si ele de la 1 iulie la statutul prepandemic.

Ultimele stiri

Parteneri