sâmbătă, septembrie 18, 2021

În mai multe localități din România s-au impus restricții anti-COVID suplimentare, în urma creșterii ratei de infectare. Comuna Soveja, din județul Vrancea, a intrat în zona roșie, cu o incidență care

se apropie de 4 cazuri la mia de locuitori, criteriu esențial pentru stabilirea acestor măsuri de protecție.

În mai multe localităţi din ţară sunt impuse restricţii, după depăşirea incidenţei de 2 cazuri la mia de locuitori. În Ilfov, nouă localităţi se află în această situaţie, iar la Snagov, incidenţa a depăşit 3 la mie.

Printre măsurile impuse se numără obligativitatea purtării măştii de protecţie în pieţe, târguri, staţii de autobuz şi accesul permis doar pentru vaccinaţi la anumite activităţi.

O situaţie îngrijorătoare este în judeţul Vrancea, unde comuna Soveja a intrat în zona roşie, cu o incidenţă

care se apropie de 4 cazuri la mia de locuitori, comunică RRA.

Comună din România, în zona roșie

La Soveja se vor aplica mai multe restricții, cauzate de creșterea ratei de infectare cu noi cazuri de COVID-19 la nivelul localității.

Măsurile luate nu vor afecta desfășurarea cursurilor școlare, care vor avea loc tot în format fizic.

Pentru că este și zonă turistică, activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul pensiunilor sau a altor unități de cazare, precum și la terasele acestora, este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități.

Nu este permisă nici

organizarea de spectacole, concerte, festivaluri publice și private, evenimente culturale sau activități recreative și sportive.

Nici evenimentele private, cum ar fi nunțile sau botezurile, nu sunt permise în căminele culturale, restaurante și baruri.

Şi sălile de jocuri de noroc vor fi închise în perioada în care se aplică măsurile dispuse.

Conform datelor raportate de autoritățile medicale, sunt șase localități cu rate de infectare mai mari de 1,5 la mia de locuitori, iar media județeană a ajuns la 0,70 la mia de locuitori.

Pe fondul creşterii numărului de cazuri de coronavirus,

a continuat şi campania naţională vaccinare, cu aproximativ 8000 de persoane imunizate în ultimele 24 de ore, dintre care peste 5.500 cu prima doză.

Ultimele stiri