marți, iunie 6, 2023

Restricțiile care limitau răspâdirea infecției au fost brusc eliminate. Multe țări au decis că este timpul să învățăm să trăim cu virusul. Această decizie aduce, treptat, urmările.

Numărul cazurilor de COVID este în creștere, la nivel european, după ce mai multe state au renunțat la restricții.

Autoritățile susțin că economia și multe alte domenii au suferit prea mult, iar aceste măsuri trebuie reduse pentru a putea aduce economia la un nivel optim.

Te-ar mai interesa: Slăbește cu dieta Uglov 5 kilograme în 10 zile! Di...

Părerile sunt împărțite în privința renunțării la restricții, întrucât anumite persoane condamnă aceste acțiuni.

Numărul cazurilor de COVID, în creștere

Cazurile de COVID se înmulțesc din nou în țările europene, însă specialiștii spun că varianta Omicron care circulă acum nu a provocat foarte multe forme grave şi decese, acolo unde gradul de vaccinare este mare.

Președintele Societății Române de Epidemiologie, Doina Azoicăi, a explicat la RRA că există o preocupare înaltă în privința situației din Islanda, Irlanda și Ţările de jos.

De asemenea, se constată creșteri în Austria, Danemarca, Germania, Franța, Norvegia și Portugalia. România intră deocamdată în sfera de preocupare scăzută.

Te-ar mai interesa: Avertismentul experților: Cea mai mortală boală in...

Doina Azoicăi a precizat că în prezent nu se poate aprecia dacă evoluția din țara noastră va fi în platou sau dimpotrivă va fi în creștere.

„Suntem încă în etapa de observare a ceea ce se întâmplă cu aceste tulpini circulante și sigur că trebuie să fim pregătiți pentru că așa cum s-a dovedit și în alte etape, o creștere în țările Europei mai ales a fost urmată şi de un fenomen de creștere și în România, la un interval de timp de aproximativ două, trei săptămâni”, explică Doina Azoicăi.

Te-ar mai interesa: Incredibil dar adevărat! Tatăl acestui copil nu s-...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private