joi, martie 30, 2023

Situația pacienților evacuați. În momentul de față, rudele pacienților implicați în incediu sunt în fața spitalului Matei Balș solicitând informații despre soara pacienților implicați în incediu.

De la „Matei Balş” au fost evacuate, în primă fază, aproximativ 44 de persoane către Spitalele de urgenţă Floreasca, Universitar, „Sfântul Ioan” şi „Sfântul Pantelimon”, iar restul au fost evacuate către celelalte pavilioane din interiorul institutului, a precizat coordonatorul echipei medicale, dr. Bogdan Opriţa.

Te-ar mai interesa: TOP 5 alimente anti-îmbătrânire. Include-le neapăr...

„Nu mai avem pacienți cu arsuri”, a subliniat Raed Arafat

Incediu devastator la Institul Matei Balș din București. Numărul victimelor este în creștere

primele

Bogdan Opriţa a mai spus că dintre cele 44 de persoane evacuate două se aflau în stare mai gravă şi au necesitat măsuri de protezare respiratorie.

Primele declarații ale lui Raed Arafat și a oficialilor. Primele imagini din locul unde a izbucnit incendiul. Imagini cu puternic impact emoțional!

Întrebat de către jurnaliști cum a fost posibilă o astfel de tragedie, la nici un an de la izbucnirea incendiului de la Piatra Neamț și după evenimentul Colectiv, Arafat a izbucnit:

„Dacă ați venit să urlați la noi, aici intervenția v-am explicat. Urlați dumneavoastră. Este revoltă în capul dvs. Până vedem care este situația….

Te-ar mai interesa: Mirosul ciudat care anunță că ai DIABET. Plus alte...

Lăsați situația până o să vină pompierii să vă spună care e motivul. V-am dat toate detaliile.

Ultimul control aici a fost în noiembrie 2020.

Tonul dumneavoastră…”, a strigat nervos Raed Arafat.

Un incendiu a izbucnit vineri dimineață într-un corp de clădire al spitalului Matei Balș. Au fost evacuați în jur de 120 de pacienți. Inițial autoritățile au anunțat trei victime, iar un pacient în stare gravă a fost intubat, dar a murit și el.

Te-ar mai interesa: Adăugarea acestor legume în dietă ajută la reducer...

 

 

Primul apel la 112 pentru incendiul de la Matei Balș a venit la ora 5:05, iar primul echipaj a ajuns la spital la 5.14, a declarat secretarul de stat Raed Arafat vineri dimineață, la locul incendiului în care au murit patru pacienți.

Conform comandatului intervenției, incendiul se manifesta cu flacără deschisă, la parter, pe 100-120 mp. Au fost afectate 4 saloane, cu degajari mari de fum, cu posibilități de extindere

Te-ar mai interesa: Risc uriaș pentru copiii care caută validare pe In...

La spital au fost mobilizați aproape 100 de medici și asistenți.

Au fost evacuate aproximativ 44 de persoane către spitalele de urgență, restul evacuate către celelalte pavilioane din spitalul Matei Balș. Din cei 44 de pacienți, doi erau în stare mai gravă.

Toți pacienții care au fost internați erau conectați la oxigen, sunt pacienți Covid, în stadiu mediu spre sever.

Clădirea care a ars a fost construită în 1953 și a fost modernizată. Clădirea avea avizele necesare, iar cel mai recent control a fost efectuat în noiembrie, a precizat Raed Arafat.

Te-ar mai interesa: Rafila acuză interese politice în gestionarea fond...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private