sâmbătă, ianuarie 29, 2022

Varianta sud-africană denumită de OMS varianta Omicron a dus la anularea mai multor zboruri, după ce mai mulți pacienți suspecți au ajuns deja pe teritoriul european și asiatic.

Printre victimele zborurilor anulate din Africa de Sud sunt și 36 de romani. 31 sunt membrii echipei naționale de rugby, CSM Știința Baia Mare.

Deși sportivii au fost testați negativ, momentan zborul lor este anulat.

Te-ar mai interesa: AȘA ar trebui să mesteci ALIMENTELE pentru a evita...

Ministerul de Externe de la București încearcă să găsească o soluție pentru a-i aduce pe cei 36 de români în țară. În plus, vizele lor ar putea fi prelungite, la fel și cazarea.

Varianta Omicron

Eugen Apjok, antrenorul principal al echipei din Baia Mare, a oferit detalii din Africa de Sud și a anunțat că, în acest moment, se caută un zbor către Europa.

“Suntem în legătură cu autoritățile din România, se încercă să se găsească zboruri la alte companii.

Mai multe companii au renunțat la zborurile către Africa și va fi dificil să se găseacă locuri disponibile pentru toată echipa.

Te-ar mai interesa: Știre FALSĂ, dezminţită de RO Vaccinare. Mesajul c...

E un pic de neliniște normală. Sunt unii băieți care sunt de cinci săptămâni în cantonament, sunt și două săptămâni de carantină. E dificil. Azi, fiind duminică, cred că va fi dificil să se găsească o soluție, mai degrabă ne așteptăm la una săptămâna următoare”, a spus antrenorul într-un interviu pentru Digi24.

El a afirmat că 90% din delegație e vaccinată.

“Aici, în zona unde suntem, este destul de liniște, unde suntem noi nu sunt probleme, toate activ se desfășoară normal, lumea poartă masca.

Te-ar mai interesa: Sarea, ingredientul cu “o mie de utilizări&#...

Dar clar e un semn de întrebare asupra a ce se întâmplă.

Le-am spus jucătorilor să stea în camere, mai mult ca sigur va trebui să facem încă un test, ieșim doar la masă”, a afirmat Eugen Apjok.

Potrivit legii, la întoarcerea în țară, cei 36 de români vor fi nevoiți să stea 14 zile în carantină.

Cabinetul lui Nicolae Ciucă se întrunește în cursul zilei de astăzi pentru a lua măsurile necesare care se impun în contextul apariției și expansiunii variantei Omicron.

Te-ar mai interesa: 5 semne care îți arată că îți irosești viața. Lidi...

Tot astăzi, se va întruni și Comitetul Național pentru Situații de Urgență pentru a actualiza noua listă a țărilor cu risc epidemiologic.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private