duminică, august 14, 2022

Deși vaccinarea este cea mai sigură și rapidă metodă de a pune capăt pandemiei, susțin specialiștii, anumite măsuri pot contribui, de asemenea, la limitarea răspândirii virusului. Purtarea măștii de protecție, distanțarea fizică și igienizarea frecventă sunt măsuri importante de prevenire.

Având în vedere contextul pandemic actual, purtarea măștii de protecție a devenit obligatorie în anumite circumstanțe, chiar și în spații deschise.

Te-ar mai interesa: Rugăciune specială către Sfânta Maria. Ce se întâm...

Deși riscul transmiterii este mult mai scăzut în spațiile deschise, medicii susțin că acesta nu este exclus. Cu atât mai mult în cazul valului 4, care este dominat de varianta Delta. Aceasta se transmite mult mai ușor, ceea ce înseamnă că masca va fi necesară și în spații deschise.

Cu toate acestea, purtarea măștii devine obligatorie numai în anumite circumstanțe, în funcție de rata de incidență și zonă.

Masca de protecție, obligatorie și în spații deschise

cazurile de covid

Purtarea măștii de protecție este acum obligatorie în toate spațiile deschise în localitățile în care incidența COVID depășește șase cazuri la mia de locuitori. Miercuri a fost trimis în acest sens un ordin comun al miniştilor sănătății și de interne, anunță RRA.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre relația dintre Alain Delon și Ramo...

Autoritățile explică faptul că masca nu este obligatorie în cazul în care o persoană merge singură pe stradă sau cu cineva cu care locuiește împreună, nici în parc sau atunci când merge cu bicicleta.

În toate aceste cazuri condiția este să nu fie aglomerație.

Când, însă, interacționează cu persoane cu care nu locuiește nu se mai consideră activitate individuală și trebuie să poarte mască.

Te-ar mai interesa: 4 motive care te împing la DIVORȚ: Nivelul scăzut ...

Alte excepții se pot stabili la propunerea direcțiilor de sănătate publică prin hotărâri ale comitetelor pentru situații de urgență.

Indiferent de rata incidenței în localitate purtarea măștii de protecție rămâne obligatorie în toate locurile deschise aglomerate, în târguri, bâlciuri, talciocuri, în piețe sau în stațiile pentru transportul în comun.

Miercuri executivul a decis prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile, măsură care va intra în vigoare pe 10 octombrie.

Te-ar mai interesa: Momente dificile pentru Gabriela și Dani Oțil: „Gă...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private