vineri, august 12, 2022

Celebrul creator de modă, Cătălin Botezatu, deși a afirmat public de nenumărate ori că afacerile sale au avut de suferit din cauza pandemiei, o anchetă Romaniatv.net demonstrează contrariul. Ancheta demonstrează că firma celebrului designer a câștigat contracte cu statul în valoare de milioane de euro, fără licitați.

Chiar dacă oficial este specializată în vânzarea de îmbrăcăminte, firma controlată de prietenul lui Cătălin Botezatu a obţinut, fără licitaţie, un contract de aproape 2,5 milioane de euro pentru seringi de unică folosinţă. Instituţia care a organizat negocierea „fără publicare prealabilă” este Oficiul Naţional Pentru Achiziţii Centralizate.

Te-ar mai interesa: Aplicație care te răsplătește să faci sport: Când ...

Pe 29 aprilie 2021, cu aproape nouă luni înainte de momentul în care Klaus Iohannis a anunţat că “am oprit pandemia”, Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate (ONAC)  a publicat în portalul SEAP faptul că VIGGO FASHION INTERNATIONAL SRL, firma în care Cătălin Botezatu este partener, este cea care a câştigat procedura de achiziţie pentru seringi de unică folosinţă de 1 ml cu ac, cu volum irosit redus ( Low dead space ).

Deşi datele de la Registrul Comerţului arată că VIGGO FASHION INTERNATIONAL SRL este o firmă specializată în “comerţ cu amănuntul al îmbrăcămintei, în magazine specializate”, reprezentanţii ONAC au considerat că aceasta întruneşte condiţiile.

Te-ar mai interesa: Cancerul NU este sfârșit de drum: Feminitate după ...

În acest caz, criteriul ce a contat a fost rapiditatea în livrarea seringilor şi nu experienţa în domeniu. Mai exact, termenul de livrare pentru cantitatea ofertată a avut o pondere de 70% în alegerea câştigătorului, în vreme ce 30% a fost reprezentat de preţ.

“Termenul de livrare se ofertează pe produs complet, cu toate accesoriile. Termenul ofertat nu va depăşi termenul maxim de livrare de 30 de zile calendaristice de la data intrării în vigoare a contractului subsecvent, respectiv de la data prezentării dovezii constituirii garanţiei de bună execuţie”, se arată condiţiile din caietul de sarcini, obţinute de Româniatv.net.

Te-ar mai interesa: Se schimbă legea pentru concediul paternal și inde...

Astfel, VIGGO FASHION INTERNATIONAL SRL a fost desemnată câştigătoare a lotului 2 al contractului cu o valoare atribuită de 12.159.576 de lei, adică 4,3 milioane de euro. Durata contractului încheiat între VIGGO şi ONAC este de doar o lună.

Conform cerinţelor din caietul de sarcini, firma în care Cătălin Botezatu este partener s-a angajat să livreze între 500.000 şi 12.282.400 de seringi de unică folosinţă.

Te-ar mai interesa: Oana și Viorel Lis la capătul puterilor: „Să fii c...

ONAC a explicat că nu a organizat o licitaţie, motivând  “extrema urgenţă determinată de evenimente care nu puteau fi prevăzute”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private