sâmbătă, decembrie 10, 2022

Un spray nazal pentru a oferi protecție împotriva virusului COVID-19 a fost creat de către cercetătorii de la Universitatea din Birmingham, Marea Britanie, folosind materiale deja utilizate de către oameni în aceste scopuri.

O echipă din cadrul Institutului de Tehnologii pentru Sănătate al Universității a formulat spray-ul folosind compuși deja aprobați de organismele de reglementare din Marea Britanie, Europa și SUA și utilizate pe scară largă în dispozitive medicale, medicamente și chiar produse alimentare. Aceasta înseamnă că procedurile normale pentru a scoate un produs nou pe piață sunt simplificate, iar spray-ul nazal ar putea fi disponibil spre comercializare foarte rapid.

Te-ar mai interesa: De ce să bei ceai zilnic? Efectul pe care îl produ...

Formularea constă dintr-un agent antiviral, λcarrageenan și o polizaharidă gelanică, ambele fiind deja fabricate până la grad farmaceutic.

Un studiu pre-tipărit (care nu a fost încă evaluat de colegii medicali) descrie cultura celulară care a testat capacitatea formulării de a inhiba infecția cu COVID-19.

Aceste studii au arătat că formularea poate produce o supresie semnificativă (minim de p <0,05) a infecției în culturile celulare provocate de virusul viu comparativ cu controalele netratate, efect observat până la 48 de ore și când este diluat de multe ori.

Universitatea din Birmingham Enterprise a depus o cerere de brevet care acoperă formularea antivirală pulverizabilă pentru a fi utilizată ca spray oral, nazal sau multi-suprafață și caută acum să acorde brevetul unei organizații care se angajează să fabrice un produs de consum și să gestioneze distribuția acestuia pentru cel mai larg public posibil.

Te-ar mai interesa: „Nu văd”. Judi Dench se luptă cu o boa...

Cercetătorii conduși de profesorul Liam Grover și dr. Richard Moakes și-au propus să proiecteze un spray care ar putea acoperi uniform interiorul nasului și să rămână la locul pe care este pulverizat.

”Deși nasul nostru filtrează mii de litri de aer în fiecare zi, nu există prea multă protecție împotriva infecției, iar majoritatea virușilor din aer sunt transmise prin pasajul nazal. Spray-ul pe care l-am formulat oferă această protecție, dar poate preveni, de asemenea, transmiterea virusului de la persoană la persoană. „, atrage atenția co-autorul studiului, profesorul Liam Grover, care a anunțat că producția acestui spray ar putea să înceapă în câteva săptămâni.

Te-ar mai interesa: Nu-ți mai vopsi părul. Medic: Risc mare de a dezvo...

Acest produs nu înlocuiește, însă, măsurile actuale. De aceea, purtarea măștii de protecție împotriva coronavirusului ar trebui respectată, precum. De asemenea, este recomandată distanțarea socială și igiena riguroasă a mâinilor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private