duminică, decembrie 4, 2022

A fost lansată prima platformă educațională de terapie ABA care oferă soluții concrete pentru înlăturarea conceptului de „copil problemă”.

Soluția incredibilă găsită de români pentru înlăturarea conceptului de „copil problemă”

Asociația Autism Voice digitalizează accesul cadrelor didactice, atât la nivel preşcolar, cât și primar şi gimnazial, dar și al părinților, la materiale educaționale și tehnici inovative și specifice de soluționare a comportamentelor de agresivitate, sfidare sau bullying, astfel încât copiii „problemă” să aibă sprijin pentru a se integra în învățământul de masă. Platforma educațională ProfAidKit.ro, aflată în faza de construcție, țintește peste 4.000 de utilizatori – cadre didactice și părinți – în următorii doi ani.

Te-ar mai interesa: Te doare în GÂT? Rețeta unui medic te va scapă rap...

Platforma ProfAidKit.ro integrează cursuri acreditate pentru cadre didactice. Se vor desfășura atât live, cât și sub formă de video-tutoriale pe teme specifice.

De asemenea, utilizatori au la dispoziție și un registru național, sub formă de motor de căutare, în care apar toți analiștii comportamentali acreditați din România, abilitați să evalueze copii suspecți de tulburări din spectru autist și probleme comportamentale.


Activității de integrare școlară oferite de Autism Voice

„Ideea platformei ProfAidKit.ro a apărut prin prisma activității de integrare școlară oferite de Autism Voice încă de la fondare, în 2008. Mare parte din dificultățile întâmpinate de copiii cu nevoi speciale sunt datorate imposibilității integrării. Pe de altă parte, nici cadrele didactice nu sunt suficient de bine pregătite pentru a avea în clasă copii cu nevoi speciale sau pentru a gestiona comportamente neadecvate la nivel colectiv. Între timp și fenomenul de bullying a crescut exponențial în rândul elevilor. Astfel, am dezvoltat diverse cursuri fizice de sprijin pentru dascăli în acest sens.  Planuri de intervenție sau consiliere pentru familii, iar în perioada 2017-2019 am aplicat programul ProfAid Kit în 30 de școli, beneficiind de el 750 de cadre didactice și aproape 19.000 de copii și familiile lor”, explică Nicoleta Orlea, manager de proiect.

Te-ar mai interesa: Simptomele cancerului pe care le-ai putea depista ...

În România, se estimează că 1 din 7 elevi suferă de ADHD

ADHD cum este numită tulburarea de deficit de atenție, autism, dislexie și/sau se confruntă cu probleme de anxietate sau dispoziție. Ceilalți 5-20 de elevi dintr-o clasă sunt afectați de comportamentul elevilor cu astfel de afecțiuni, care se simt neacceptați și deprimați, și nu au abilități de cooperare cu aceștia.

75% dintre profesori au mari greutăți în a-i ajuta pe elevii ”diferiți” să se integreze în grupul clasei, neavând cunoștințe, metodologii și instrumente educative concrete, eficiente și adaptate nevoilor actuale de soluționare a comportamentelor de agresivitate, sfidare sau bullying.

Te-ar mai interesa: La ce trebuie să fim atenți când consumăm miere și...

Cum izolarea din pandemie și școala online au făcut ca multe dintre dificultățile elevilor să se acutizeze, iar relația profesor-elev a fost profund afectată, ProfAidKid.ro este soluția Autism Voice pentru reechilibrarea climatului educațional în sistemul de învățământ românesc.

Suntem în faza de testare beta cu platforma

„Am ales să dezvoltăm această platforma web pentru că astfel se elimină barierele de timp, locație, deplasare și costuri variabile în desfășurarea multor activități concrete oferite.Putem oferi cursurile sau consilierea și fizic în multe localități apropiate de București. Mai mult, printr-o platforma web, putem ajunge ușor și la beneficiari din diaspora. Suntem în faza de testare beta cu platforma. Sperăm să avem varianta finală până în vara acestui an.  În funcție și de cât de repede putem implementa conținutul necesar. Momentan, fondurile pentru generarea conținutului sunt cea mai mare provocare”, precizează Nicoleta Orlea.

Te-ar mai interesa: Ce boală ai dacă ai cearcăne în jurul ochilor. Mer...

Conceptul “copil problemă” sau “mediu disruptiv” la clasa va fi eliminat

Elimina astfel conceptul de “copil problemă” sau “mediu disruptiv” la clasa. Autism Voice estimează că investiția necesară pentru dezvoltarea platformei depășește 50.000 euro. Accesul în platforma online se va face pe bază de abonament.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private