Sari la conținut

Soluția pentru sânii lăsați

Odata cu inaintarea in varsta sau dupa ce au nascut, multe femei isi fac griji de aspectul din ce in ce mai flasc al sanilor lor. Desi de cele mai multe ori sunt deranjate de marimea acestora, ele acorda o atentie sporita si fermitatii sau aspectului tanar al sanilor. La fel ca pielea fetei, si pielea din jurul sanilor isi pierde din elasticitate, iar acestia se lasa in timp sub influenta unor anumiti factori.

Aspectul sanilor se modifica in timpul sarcinii si alaptatului, acestia crescand in dimensiuni si intinzand astfel pielea. Dupa alaptare, sanii incep sa se dezumfle, iar pielea care era inainte ferma, acum este slabita si atarna. De asemenea, atat fluctuatiile de greutate, schimbarile hormonale, cat si simplul proces de imbatranire cauzeaza lasarea sanilor.

„Mastopexia este singura solutie pentru ridicarea sanilor, alte asa-zise tratamente precum cremele sau anumite exercitii fizice nu ofera niciun rezultat vizibil. La acest tip de operatie apeleaza paciente care au sani cazuti, desi au o marime satisfacatoare, atunci cand sanii sunt lipsiti de consistenta sau fermitate ori atunci cand zona areolara este indreptata in jos. De multe ori interventia de lifting mamar se realizeaza odata cu marirea cu implant, pentru ca sanii sa fie din nou voluptosi si cu aspect tanar”, explica Dr. chirurg estetician Calin Dobos.

Cum se realizeaza liftingul mamar

Mastopexia (liftingul mamar) este o operatie de ridicare a sanilor lasati si se realizeaza prin excizia tegumentului in exces. Interventia poate fi efectuata prin mai multe tehnici, in functie de anatomia pacientei si gradul de complexitate. Acum, cea mai buna metoda e cea cu cicatrici minime, doar verticale, renuntandu-se la metoda cu incizie sub forma de ancora. Se indeparteaza apoi excesul de tegument si se repozitioneaza mamelonul si areola, cat si glanda de pe muschiul pectoral.

Uneori, cand sanii sunt mari si grei, ce pot cauza dureri de colona cervicala, operatiile de lifting mamar e completata cu cea de reducere a sanilor. Prin realizarea ambelor tipuri de interventii, aspectul sanilor redevine unul tanar si ferm, fiind completat de marimea dorita.

In cazul in care se doreste si marirea sanilor, prin aceleasi incizii realizate in jurul areolei si cele verticale se va introduce si implantul. Fiind realizate doua interventii, operatia este mai complexa si dureaza cam 2 ore, iar anestezia este generala. Mai intai se aplica implanturile, iar apoi se indeparteaza excesul de piele si se repozitioneaza areolele mamare, si nu invers !

Recuperarea si rezultatele in urma mastopexiei

Interventia se realizeaza cu radioplasma ELLMAN, ceea ce asigura o vindecare mult mai rapida. In aproximativ o saptamana se pot relua activitatile obisnuite, insa efortul intens trebuie evitat timp de patru saptamani dupa operatie, pentru a permite corpului sa se vindece. Dupa operatie se recomanda purtarea unui sutien compresiv care asigura confort si suport pana ce recuperarea este completa.

Durerile resimtite sunt minore si pot fi ameliorate cu ajutorul calmantelor obisnuite, iar vanataile si umflaturile ce pot aparea in jurul areolei dispar in cateva saptamani. Orice interventie chirurgicala implica riscuri, iar cele ce pot exista in urma mastopexiei sunt complicatii generate de anestezia generala, infectii sau hematoame.

Noua forma si pozitie a sanilor este vizibila la scurt timp dupa operatie, urmand ca rezultatul final sa se observe in cateva saptamani. Cicatricile in urma interventiei se estompeaza in timp pana devin aproape invizibile. Rezultatele acestui tip de interventie nu sunt insa definitive, acestea putand fi alterate de o noua sarcina, spre exemplu. Liftingul mamar simplu are ca rezultat un contur mai tanar si mai ferm al sanilor, ireductia mamara ii ridica si ii micsoreaza, in timp ce liftingul cu implant aduce in plus si marirea volumului sanilor.

Pretul unei operatii de lifting mamar este de 2200 de euro, iar cel al unei interventii de ridicare si marire cu implant a sanilor este de aproximativ 4000 de euro, in functie de tipul de implant ales.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel