Sari la conținut

Soluția pentru somn odihnitor. În timp ce dormim, corpul elimină toxinele acumulate în timpul zilei

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Ce se intampla in corpul nostru in somn

Somn odihnitor. V-ați întrebat vreodată, ce anume se întamplă cu organismul nostru în timpul somnului? De ce este atât de bună această odihnă întunecată, în care nu vedem, nu auzim, ci pur şi simplu, ne lăsăm corpul pe “mâinile cuiva”, fără să ştim ce se întamplă, iar apoi să o luăm de la capăt, ca şi când această perioadă de timp nici nu a existat?

Avem senzația de întindere temporală goală, în care nu se întâmplă nimic, dar de fapt, din punct de vedere neurologic, este o perioadă de timp foarte aglomerată. Aceste lucruri nu le-a gândit cineva şi a zis să vină cu răspunsuri. Nu! De-a lungul timpului, mulți savanți şi cercetători au studiat această stare de repaus şi nici până în momentul de față nu au găsit un răspuns cert şi clar despre ceea ce se întâmplă cu noi atunci când dormim. Chiar dacă acele ore dormite sunt un total mister, lipsa lor poate dauna foarte mult organismului.

„Să ştiți că lipsa somnului este un subiect foarte amplu, însă aş vrea, întâi, să dau puțin contur definiției somnului. Somnul este o stare fiziologică temporară, în care conştiența noastra este suprimată, iar funcțiile vitale sunt încetinite, precum ritmul respirator, scăderea temperaturii corpului cu aproximativ 0.5°C, relaxarea muşchilor. Corpul elimină toxinele acumulate pe parcursul zilei, reîncărcându-şi bateriile pentru urmatoarea zi din viața noastră.”, spune Dan Bujor, master trainer masaj cu bambus.

PRIVAREA DE SOMN POATE CAUZA:

  • activarea genelor care induc stresul, fapt ce cauzează moartea celulelor;
  • îngrăşare: cercetatorii au demonstrat pe un eşantion de zeci de femei, că riscul de îngraşare, de panâ la 14 kg, a crescut cu 32% pentru cele care au dormit doar 5 h/noapte, față de cele care au dormit 7h/noapte;
  • stări de oboseală şi dureri de cap;
  • senzația de “corp greu şi umflat”;
  • dezechilbru alimentar;
  • dezechilibru psihic (inducerea bolilor, bruximia, Alzheimer, diabet, insomnii).

BENEFICIILE SOMNULUI ECHILIBRAT

  • un somn adânc şi odihnitor se face remarcat dimineața, momentul start al unei zile energice;
  • sistemul imunitar va deveni mai puternic;
  • informațiile inutile sunt şterse şi sunt întiparite cele importante (aici nu ne referim la notițele de la şcoală sau de la muncă);
  • cresc şansele de supraviețuire (interesant de ştiut: un organism poate să reziste fără mâncare aproximativ 2 săptămâni, însa fără somn, aproximativ 10 zile);
  • alungă oboseala;
  • ajută la îmbunătățirea reactivității psihice, fapt ce va ridica randamentul nostru în îndeplinirea sarcinilor zilnice;
  • echilibru în alimentație;
  • tonus fericit în fiecare zi;
  • eliminarea stresului;
  • nu îngraşă, ci din contră, ajută la accelerarea metabolismului în arderea grasimilor… şi acestea au fost demonstrate, de către aceiași cercetători:) ).

Soluția pentru somn odihnitor

„Corpul nostru ştie. El îşi cunoaşte lipsurile şi plusurile, iar tot ce ar trebui noi să facem, este să îl ascultăm cu atenție şi ne vom da seama de ce avem nevoie pentru un ritm cotidian sănătos. Masajul cu bambus este un fel de frate geamăn cu somnul, completându-se perfect. Asiaticii îl consideră vindecare de spirit şi au perfectă dreptate. El destresează, alungă senzațiile de oboseală, durerile şi mai presus de atât, modelează corpul, redându-i formele armonioase de altă dată.

Bambusul are calitați de vindecare, drenează țesutul limfatic şi omoară celulele nefolositoare (poate chiar cele aduse de acea privare de somn). Fermitate, tonifiere, fese ridicate şi toxine înlăturate. Ce poate fi mai bun de atât? Ca să putem avea rezultate bune la nivel fizic, la exterior, trebuie să fim foarte bine psihic şi în interior.

O sa menționez de fiecare dată de alimentație sănătoasă, iar de acum încolo de somn. Ele, împreună, ne vor menține energici pe durata zilei şi odihniți pe parcursul nopții. Atunci când suntem sănătoşi, relaxați, odihniți, modelarea cu bambus va aduce acel plus esențial unei stări de bine generale.”, conchide Dan Bujor.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel