Sari la conținut

Somnul pe partea stângă îți poate influența viața cum nu te-ai fi gândit vreodată

 Ar putea suna banal, dar poziția ta de dormit poate afecta foarte mult starea ta generală de bine. În funcție de vârstă și tipul de corp, o poziție de dormit poate funcționa mai bine decât altele.

Somnul lateral este, în mare parte, cea mai comună poziție de somn – aproximativ 74% din populație se odihnește pe o parte! Dar ar trebui să dormi pe partea dreaptă sau pe partea stângă? Suntem aici pentru a vă ajuta să înțelegeți asta!

Ar trebui să dormi pe partea dreaptă sau pe partea stângă?

Somnul lateral nu este doar comun; este, de asemenea, una dintre cele mai sănătoase poziții de dormit. Dar pe ce parte ar trebui să dormi? S-ar putea să credeți că nu contează cu adevărat, dar unii profesioniști din domeniul medical au găsit beneficii diferite ale dormitului pe fiecare parte.

Acestea fiind spuse, aceste sfaturi nu ar trebui să înlocuiască îngrijirea medicală. Dacă aveți o afecțiune, cel mai bine este să discutați cu medicul dumneavoastră.

Cine ar trebui să doarmă pe partea stângă?

  • Persoane Insarcinate
  • Persoanele cu reflux de acid
  • Oameni care sforăie
  • Cei cu hipertensiune arterială
  • Oameni cu probleme digestive

Cine ar trebui să doarmă pe partea dreaptă?

  • Persoanele cu afecțiuni cardiace.

Beneficiile dormitului pe partea stângă

Dormitul pe partea stângă se poate dovedi benefic pentru multe tipuri diferite de oameni. Să aruncăm o privire mai atentă:

Persoane Insarcinate

Majoritatea medicilor recomandă gravidelor să doarmă pe partea stângă, deoarece inima pompează sângele mai eficient în această poziție de dormit și atenuează presiunea asupra ficatului. De fapt, sunt multe lucruri de luat în considerare atunci când așteptați sosirea nou-născutului

Persoanele cu reflux de acid

Dacă suferiți de reflux acid, poate știți că, în general, nu este o idee bună să vă culcați imediat după ce ați mâncat. Din cauza formei stomacului și a unghiului de legătură cu esofagul, nu este înțelept să stai pe spate. Pentru cele mai bune rezultate, medicii recomandă să vă odihniți pe partea stângă, deoarece acest lucru limitează cantitatea de acid din stomac expus esofagului.

Oameni care sforăie

Când te odihnești pe spate, căile tale nazale au tendința de a se închide, ceea ce te poate face să sforăi. Dormitul pe partea stângă poate ajuta la deschiderea naturală a căilor respiratorii și la ușurarea respirației. De asemenea, puteți găsi ușurare dacă vă odihniți pe partea dreaptă, dar medicii cred că dormitul pe partea stângă este mai eficient. Este, de asemenea, poziția de dormit recomandată pentru persoanele cu apnee în somn.

Persoane cu hipertensiune arterială

Deoarece vasele de sânge sunt situate pe partea dreaptă a corpului, medicii cred că dormitul pe partea stângă va reduce presiunea și va ajuta persoanele cu tensiune arterială ridicată.

Persoane cu probleme digestive

Când vă odihniți pe spate, gazul nu părăsește rapid sistemul. Dacă te confrunți adesea cu balonare, constipație și dureri de stomac, încearcă să dormi pe partea stângă. În această poziție, gravitația ajută deșeurile să treacă de la intestinul subțire la intestinul gros.

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel