joi, ianuarie 20, 2022

Ministrul Sănătăţii a spus că intenţionează să poarte o discuţie cu directorul general OMS, întrucât epidemia de rujeolă cu care ţara noastră se confruntă „a produs îngrijorare”.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat marţi la Digi 24 că epidemia de rujeolă a produs îngrijorare şi că va continua discuţiile cu directorul regional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în seara zilei de 20 februarie.

Te-ar mai interesa: Simptomele unei boli mortale. Cum știi că ai pancr...

“Eu în seara aceasta continui discuţiile cu doamna Jakab, directoarea regională din cadrul OMS (n.r. – Jakab Zsuzsanna), tocmai pe această temă. Sunt în Muntenegru la o întâlnire cu dânsa, pentru că acest lucru a produs îngrijorare în rândul oficialilor şi este nevoie să luăm măsuri urgente’, a afirmat Pintea.

Întrebată a cui este vina, demnitarul a răspuns: ‘Eu spun că este vina noastră, a tuturor, pentru că nu am fost în stare să comunicăm ceea ce trebuia comunicat’. Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data de 16 februarie este de 10.836, din care 38 de decese.

Te-ar mai interesa: Medicul Adrian Marinescu anunță sfârșitul pandemie...

În săptămâna 12-16 februarie au fost raportate încă 87 de cazuri nou confirmate în nouă judeţe şi în municipiul Bucureşti. Potrivit specialiştilor, rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. ‘Din patru persoane care fac rujeolă una are nevoie de spitalizare.

Pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală. Vaccinul împotriva rujeolei protejează copiii împotriva acestei boli. În România nouă din 10 părinţi îşi vaccinează copiii’, potrivit INSP.

Te-ar mai interesa: Arafat despre valul 5 pandemic: măsuri de restricț...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private