marți, august 9, 2022

Cristian Mărgărit, nutriționist, a vorbit pe blog-ul său despre un „super aliment”. Este vorba despre spanac, care vine cu nenumărate beneficii pentru sănătate.

„Spanacul este, cu siguranță, un „super aliment”. Vine cu nenumărate beneficii pentru sănătate, dar cu foarte puține calorii. Îmbunătățește sănătatea cardiovasculară, a creierului, reduce riscul de diabet, are efect antioxidant, antiinflamator, ajută performanța sportivă, programele de slăbire, furnizează canități mari de vitamina K, beta-caroten (pro-vitamina A), mangan, folat, magneziu, fier”, a scris nutriționistul Cristian Mărgărit pe blogul său.

Te-ar mai interesa: Atenție la pastele de dinți! Unele conțin compuși ...

O omletă cu porumb și spanac este binevenită ca mic dejun, mai spune nutriționistul.

Spanacul „este nelipsit din meniul sportivilor de performanță. Al celor inteligenți, desigur. (…) Toată lumea știe că salatele sunt bune pentru slăbire. Dar spanacul are un avantaj suplimentar: mărește senzația de sațietate și prin intermediul neurotransmițătorilor, nu doar prin volum. Prin complexul de fibre, antioxidanți și fitonutrienți, ajută și la reducerea impactului glicemic al alimentelor, fiind util în prevenirea și controlul diabetului”, a precizat Cristian Mărgărit pe blogul său.

Te-ar mai interesa: Ai dormit dar cu toate astea te simți obosit când ...

Adevărul despre carnea de porc

Nutriționistul Cristian Mărgărit și-a spus punctul de vedere despre carnea de porc, adesea evitată.

„Porcul este un animal care poate fi mâncat. Cred că, de multe ori, este mult mai sănătos decât celebrul pui care are apă, sare etc. Sunt un consumator de carne de porc. Nu consum carne zilnic, dar, dacă am o carne curată de porc, mai slabă, consum. Nu sunt adeptul cefei de porc la grătar”, a zis nutriționistul Cristian Mărgărit în emisiunea „Jungla urbană” de la DC News.

Te-ar mai interesa: Ce sfânt sărbătorește Biserica Ortodoxă mâine, 9 a...


Mâncați soia?

Nutriționistul Cristian Mărgărit a vorbit și despre soia și spune că nu e chiar atât de bună pentru sănătate.

„Potențiatorii de arome și aromele artificiale te vor face să crezi că ai mâncat ceva bun, chiar dacă ai mâncat niște gunoaie, niște deșeuri.

Aici includ și anumite compomente din soia care poate fi gândită și ca o sursă extraordinară de proteine, dar care poate fi gândită și ca un deșeu. Soia nu cred că a vrut să fie mâncată de oameni. N

Te-ar mai interesa: Vlad Ciurea ne învață cum să blocăm gândurile nega...

u cred că era potrivită pentru specia noastră. Nu sunt adeptul consumului de soia. Veganii vin și spun: nu ai putea să mănânci carne cu dinții pe care îi ai.

Eu vin și le spun: dar soia ați putea să mâncați cu dinții pe care îi aveți? Dar grâu? Câte procesări suferă un bob de grâu pentru a deveni comestibil? La fel de multe procesări suferă și soia”, a zis Cristian Mărgărit în emisiunea Jungla urbană.

Te-ar mai interesa: Demență: semnul din limbă care poate sugera volumu...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private