Sari la conținut

Specialist Harvard: 5 sfaturi pentru a reduce riscul de cancer de stomac

Helicobacter pylori
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Bacteria Helicobacter pylori poate duce la apariția cancerului de stomac

Specialist Harvard: 5 sfaturi pentru a reduce riscul de cancer de stomac. Cancerul de stomac sau cancerul gastric este un tip de cancer cu originea în țesutul epitelial care face parte din structura stomacului.

Potrivit Clinicii Mayo, cancerul de stomac tinde să se dezvolte lent în timp. În cazul cancerului acestui tip de cancer, apar mici modificări în ADN-ul celulelor stomacului, spunându-le să se supraînmulțească și apoi se acumulează, formând o creștere anormală numită tumori.

Cele mai multe cancere de stomac apar în celulele mucoasei gastrice, care în mod normal produc mucus și alte tipuri de fluide.

Specialist Harvard: 5 sfaturi pentru a reduce riscul de cancer de stomac

Dr. Saurabh Sethi, gastroenterolog, instruit la Harvard, a împărtășit 5 sfaturi pentru a minimiza riscul de cancer de stomac într-un videoclip viral pe rețelele sociale.

1. Consumați legume crucifere: Legumele crucifere sunt numite crucifere deoarece florile lor cu patru petale arată ca un crucifix sau o cruce. Acestea includ broccoli, varza, varza de Bruxelles, kale, ridichi, napi și conopida. Acestea sunt bogate în substanțe fitochimice, cum ar fi sulforafanul, care s-a dovedit a avea proprietăți anticancerigene.

2. Nu uitați de usturoi: Usturoiul conține alicină care s-a dovedit că posedă proprietăți anticancerigene. Potrivit unui studiu din 2023 publicat în Frontiers in Pharmacology, compușii cu sulf din usturoi sunt solubili în grăsimi și în apă și demonstrează efecte anticancerigene prin reducerea stresului oxidativ, metabolizarea agenților cancerigeni și creșterea răspunsului imunitar.

3. Consumați fructe citrice: Portocalele, grepfrutul, lămâia și limele sunt surse excelente de vitamina C, care au fost asociate cu un risc redus de cancer de stomac. O cercetare din 2018 publicată în jurnalul Frontiers in Physiology sugerează că vitamina C poate reduce creșterea și răspândirea celulelor canceroase și, de asemenea, acționează ca un medicament împotriva anumitor tipuri de cancer.

Ce să faci dacă te infectezi Helicobacter Pylori

4. Limitați consumul de carne procesată: Carnea procesată și alimentele conservate prin sărare sau afumare au fost asociate cu un risc crescut de cancer de stomac și de intestin. Carnea roșie, cum ar fi carnea de vită, miel și porc, a fost clasificată drept cancerigen din grupa 2A, ceea ce înseamnă că probabil provoacă cancer. Evitarea acestor alimente poate ajuta la reducerea riscului de cancer.

5. Faceți-vă tratament pentru H Pylori: Acesta este un factor foarte important. Infecția cu H. pylori apare atunci când bacteriile Helicobacter pylori (H. pylori) vă infectează stomacul. Dacă vă infectați cu H Pylori, asigurați-vă că aveți un tratament similar, deoarece infecția cu H Pylori este un factor de risc semnificativ pentru cancerul de stomac.

Potrivit expertului în sănătate, mai mult de 40% din populația adultă din lume este infectată cu această bacterie specială. Simptomele acestei infecții includ dureri de stomac surde sau arzătoare, scădere în greutate inexplicabilă și vărsături cu sânge.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel