Sari la conținut

Specialist Harvard: ”Acesta este cel mai puternic supliment anti-îmbătrânire pe care l-am testat până acum”

Dr. David Sinclair, profesor de biologie la Universitatea Harvard și cercetător în domeniul îmbătrânirii susține că a descoperit cel mai puternic supliment anti-îmbătrânire.

Este vorba despre NMN (nicotinamida mononucleotida), un supliment alimentar care a devenit popular datorită capacității sale de a încetini procesul de îmbătrânire și de a oferi beneficii pentru sănătate. Acesta este un precursor al NAD+ (nicotinamida adenina dinucleotida), o molecule esențială care joacă un rol important în metabolismul celular.

Potrivit Dr. David Sinclair, profesor de biologie la Universitatea Harvard și cercetător în domeniul îmbătrânirii, „NMN este cel mai puternic supliment anti-îmbătrânire pe care l-am testat până acum.”

Studii despre efectele NMN

Într-un studiu publicat în revista „Nature”, Dr. Sinclair și echipa sa au arătat că administrarea de NMN la șoarecii de laborator a îmbunătățit capacitatea acestora de a metaboliza glucoza, ceea ce poate reduce riscul de diabet de tip 2. De asemenea, au constatat că suplimentarea cu NMN a îmbunătățit starea de sănătate a pielii, a ochilor și a sistemului cardiovascular al șoarecilor.

Un alt studiu publicat în revista „Cell Metabolism” a arătat că administrarea de NMN la șoarecii de laborator îmbunătățește funcțiile cognitive și scade riscul de a dezvolta boala Alzheimer.

Dr. Sinclair a declarat: „Rezultatele acestor studii sugerează că NMN poate ajuta la prevenirea apariției bolilor legate de vârstă, cum ar fi diabetul de tip 2 și boala Alzheimer, și poate încetini procesul de îmbătrânire la nivel celular.”

Dr. Shin-ichiro Imai, profesor de medicină la Universitatea Washington, a declarat că „NMN poate ajuta la prevenirea apariției bolilor legate de îmbărânire, cum ar fi diabetul de tip 2 și boala Alzheimer.”

NMN este disponibil sub formă de supliment alimentar și poate fi luat oral sau sublingual. Acesta este considerat sigur de utilizat, cu efecte secundare minime raportate. Cu toate acestea, este important să se consulte cu un medic înainte de a începe orice supliment alimentar, în special dacă aveți probleme de sănătate sau luați medicamente.

Cantitatea zilnică recomandată

Cantitatea zilnică recomandată de NMN (nicotinamida mononucleotida) variază în funcție de scopul pentru care este utilizat și de starea de sănătate a individului. De obicei, dozele utilizate în studiile științifice variază între 250 mg și 2000 mg pe zi. Este important să se respecte doza recomandată de către producător sau să se consulte un medic înainte de a începe să luați acest supliment.

NMN nu se găsește în mod natural în alimente. NMN este un supliment alimentar care se poate cumpăra sub formă de pulbere, tablete sau capsule. NMN se poate obține și prin sinteză chimică sau prin extragerea din surse vegetale precum țelina sau din drojdia de bere.

Este important să se verifice eticheta produselor pentru a asigura că conțin NMN pur și să se evite suplimentele care conțin ingrediente artificiale sau aditivi inutili. Este recomandat să se cumpere suplimente NMN de la producători cu reputație bună și să se verifice dacă au fost testate de laboratoare independente pentru a se asigura de calitatea și siguranța acestor produse.

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel