Sari la conținut

Specialiștii avertizează că e nevoie de o a treia doză de vaccin. „Virusul nu ne va mai părăsi”

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
pandemia de coronavirus

Specialiștii avertizează că e nevoie de o a treia doză de vaccin. „Virusul nu ne va mai părăsi”.

Specialiștii germani, dar nu numai, au ajuns la concluzia că este posibil să fie necesar un al treilea vaccin anti-covid. Virologul Thomas Mertens, președintele Comitetului permanent pentru vaccinare (STIKO) de la Institutul Robert Koch din Berlin, a declarat pentru ziarul Funke: „Virusul nu ne va mai părăsi”. Acesta a avertizat că “vaccinurile actuale împotriva noului coronavirus nu vor fi ultimele”.

Dea semenea, în comentariile publicate duminică, el a adăugat că nu există încă suficiente date pentru a spune exact când vor fi necesare dozele de rapel sau dacă unele grupuri vor avea nevoie mai urgent decât altele.

Citeste si:

„În principiu, trebuie să ne pregătim toți să ne reîmprospătăm protecția imunitară anti-covid anul viitor”, a mai spus Mertens, potrivit euronews.com

La rândul său, expertul sanitar al Partidului Social-Democrat (SPD), Karl Lauterbach a explicat că imunitatea la actualele vaccinuri durează în jur de şase luni.

Thomas Mertens a explicat că un al treilea rapel ar putea deveni o necesitate urgentă, cât timp apar noi variante ale coronavirusului împotriva cărora vaccinurile ar putea să nu fie eficiente. El a citat în acest sens vaccinurile de la AstraZeneca şi Johnson &Johnson, care s-au dovedit mai puţin eficiente împotriva variantei sud-africane.

Companiile farmaceutice Pfizer şi BioNTech au indicat recent că ar putea fi nevoie de o a treia doză de vaccin după un an de la administrarea primei doze.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.