marți, august 16, 2022

A treia doză de vaccin, nerecomandată pentru cei imunizați cu acest ser. Oamenii de știință de la Administraţia pentru Medicamente şi Alimente (FDA) din Statele Unite au anunțat că vaccinul Moderna împotriva COVID-19 nu a îndeplinit toate criteriile agenției pentru efectuarea celei de-a treia doze, pentru că eficacitatea primelor două doze a rămas puternică.

Specialiștii FDA au declarat că datele de până acum pentru vaccinul Moderna au arătat că un rapel crește anticorpii de protecție, însă diferența nivelurilor de anticorpi înainte și după a treia doză nu a fost suficient de mare, în special la cei ale căror niveluri au rămas ridicate.

Te-ar mai interesa: Simptome de cancer: semnul „brusc” pe care îl pute...

Documentele au fost publicate, marți, înaintea unei reuniuni a experților externi ai FDA, ce va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, pentru a discuta despre dozele de rapel, potrivit Reuters.

Moderna a solicitat aprobarea celei de-a treia doze

În mod obișnuit, FDA urmează sfatul experților săi, dar nu este obligat să o facă.

Un grup de consilieri ai Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA se vor întâlni săptămâna viitoare pentru a discuta recomandări specifice cu privire la cine poate primi a treia doză Moderna, dacă FDA o autorizează.

Moderna a solicitat aprobarea unei doze de rapel de 50 micrograme care ar reprezenta jumătate din primele două doze administrate la o distanță de aproximativ patru săptămâni.

Te-ar mai interesa: Studiu. Bebelușul poate semăna cu primul partener ...

Un raport de luna trecută susținea că FDA înclina spre autorizarea rapelului Moderna de 50 micrograme.

Johnson & Johnson vrea să obțină autorizație pentru rapel

Moderna dorește ca FDA să aprobe cea de-a treia doză de vaccin pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani și pentru populațiile cu risc ridicat, în mod similar cu autorizația recentă acordată Pfizer-BioNtech pentru aceleași grupuri.

Și Johnson & Johnson vrea să obțină o autorizație pentru un rapel.

Te-ar mai interesa: Previziuni apocaliptice: Vin extratereștii, iar pr...

Companiile au citat date care au arătat o scădere a eficacității vaccinărilor inițiale. Cu toate acestea, oamenii de știință FDA sunt sceptici cu privire la necesitatea unui rapel în cazul vaccinului Moderna.

Vineri, consilierii FDA vor analiza și dacă este necesară o doză de rapel pentru vaccinul cu doză unică Johnson & Johnson.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private