Sari la conținut

Șeful Moderna: „Poţi fie să te vaccinezi şi să ai o iarnă fără probleme. Sau nu te vaccinezi şi rişti să te îmbolnăveşti şi posibil chiar să ajungi la spital”

Șeful Moderna: „Poţi fie să te vaccinezi şi să ai o iarnă fără probleme. Sau nu te vaccinezi şi rişti să te îmbolnăveşti şi posibil chiar să ajungi la spital”.

Creșeterea producţiei de vaccinuri asigură în prezent o aprovizionare mondială. În acest context, Stephane Bancel, directorul general al grupului farmaceutic american Moderna Inc, a declarat că pandemia de coronavirus se va încheia peste un an.

Șeful Moderna spune că pandemia de coronavirus se va încheia peste un an

„Dacă vă uitaţi la extinderea capacităţilor de producţie la nivelul întregii industrii în ultimele şase luni, suficiente doze ar trebui să fie disponibile la mijlocul anului următor astfel încât toţi locuitorii planetei să poată fi vaccinaţi.

De asemenea, doze suplimentare vor fi posibile dacă va fi nevoie”, a declarat Stephane Bancel într-un interviu pentru cotidianul elveţian Neue Zuercher Zeitung, potrivit Jerusalem Post.

Vaccinarea ar urma să fie în curând disponibilă chiar şi pentru copii, a mai spus Stephane Bancel.

„Poţi fie să te vaccinezi şi să ai o iarnă fără probleme. Sau nu te vaccinezi şi rişti să te îmbolnăveşti“

Imunizarea în masă este necesară pentru revenirea la normal. În opinia lui Stephane Bancel, această „normalitate” s-ar putea întâmpla în a doua jumătate a anului următor. „Peste un an începând de astăzi, cred că da”, a răsuns acesta când a fost întrebat de momentul în care pandemia se va încheia.

„Cei care nu se vaccinează se vor imuniza natural, pentru că tulpina Delta este foarte contagioasă. În acest fel vom ajunge într-o situaţie similară cu cea a unei gripe.

Poţi fie să te vaccinezi şi să ai o iarnă fără probleme. Sau nu te vaccinezi şi rişti să te îmbolnăveşti şi posibil chiar să ajungi la spital”, a subliniat şeful Moderna.

Șeful Moderna aşteaptă ca guvernele să aprobe doze suplimentare pentru persoanele care au fost deja vaccinate pentru că pacienţii cu grad mare de risc care au fost vaccinaţi în toamna anului trecut vor avea nevoie, „fără îndoială”, de o nouă doză.

Compoziţia dozei suplimentare va rămâne identică cu originalul în acest an, pentru că Moderna nu a avut suficient timp pentru a o modifica.

Vaccinul Moderna are o eficienţă de 94,5%

Moderna poate utiliza actualele linii de producţie pentru noile variante ale vaccinului la fel ca şi pentru vaccinul iniţial. În ciuda acestui fapt, preţul vaccinării va rămâne acelaşi, a declarat şeful grupului farmaceutic american.

„În prezent testăm variante de vaccin optimizate pentru tulpina Delta. Acestea vor forma baza pentru dozele suplimentare din 2022. Testăm, de asemenea, o variantă Delta plus Beta, următoarea mutaţie care potrivit cercetărilor este posibilă”, a spus Stephane Bancel.

Moderna susţine că vaccinul pe care l-a dezvoltat are o eficienţă de 94,5%, potrivit rezultatelor ultimei etape a studiilor clinice (faza a 3-a).

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel