Sari la conținut

Speranțe pentru micuțul Gabriel, copilul de 3 ani aruncat de mamă pe fereastră. Și-a sărbătorit ziua de naștere alături de medici.

mama ucigasa
Sursă foto: Antena 3 CNN
Mama care și-a aruncat cei doi copilași de la etaj

Cazul mamei care și-a aruncat cei doi copilași pe geam de la primul etaj a unui hotel din Botoșani, a șocat Româniat. Deși sceptici la început, acum, medicii vin cu o veste minunată: micuțul a fost detubat, a început să plângă, să respire singur și să răspundă la stimuli.

Micuțul Gabriel a fost în comă profundă, fiind internat inițial la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, apoi transferat la secția ATI a Spitalului de Copii.

„Despre pacientul de trei ani de la Botoșani putem spune în acest moment că se observă o ameliorare neurologic. Răspunde la stimuli, plânge”, a declarat Alina Banu, managerul Spitalui Clinic de Urgență pentru copii Sf. Maria din Iași, potrivit Monitorul de Botoșani

„Copilul a fost detubat, respiră spontan, era îngrijit de personalul medical. Noi așteptăm mereu ca evoluția tuturor cazurilor să fie favorabilă, dar particularitatea fiecărui caz în parte dictează când anume au fost depășite perioadele critice. Cu siguranță va trebuie o reevaluarea periodică, medicul de specialitate este cel care va decide perioadele de evaluare și atitudinea ulterioară. Vom vedea cum evoluează cazul său”, a declarat dr. Tamara Roșu, medic-şef UPU la Spitalul de Copii şi purtător de cuvânt al unităţii medicale.

Citeste si:

Gabriel a împlinit trei ani miercuri, 6 septembrie, iar medicii au sperante că se va face bine.

„La mulți ani, copil frumos! Să dea Dumnezeu să te faci bine și să vii înapoi acasă. Te iubim foarte mult!”, i-a transmis tatăl său.

Fratele lui mai mic, Vladimir, s-a stins din viață la 21 august, după ce mama lor i-a aruncat de la etajul 1 al unui hotel din Botoșani.

Femeia în vârstă de 23 de ani s-a cazat la unitatea hotelieră și avea de gând să se sinucidă după ce își omora pruncii. Soțul ei a declarat că i-a trimis un mesaj de adio.

„Poliţiştii ajunşi la faţa locului au constatat că cele sesizate se confirmă, iar doi minori, de 2 şi 3 ani, au fost preluaţi de ambulanţă şi transportaţi la o unitate spitalicească. Ulterior, unul dintre aceştia a decedat.

Totodată, mama celor doi ameninţa că se aruncă de la acelaşi nivel, refuzând să coboare. A fost solicitată intervenţia negociatorului poliţiei şi a pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, iar după aproximativ două ore de discuţii, s-a reuşit, prin distragerea atenţiei, imobilizarea femeii, de către pompierii care au avut acces de pe geamul camerei hotelului în locul în care se afla aceasta”, a precizat atunci IPJ.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.