Sari la conținut

Doctorița de la Botoșani care a lăsat-o pe Alexandra să moară a fost interogată de anchetatori

Medicul Mariana Pitrop, care era de gardă în noaptea în care Alexandra Ivanov a fost adusă în Maternitatea din Botoșani, este acum considerată suspectă în cazul care a șocat România, conform unui comunicat de presă emis vineri de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

Conform comunicatului, doctorița de la Secția de Obstetrică și Ginecologie 1 a Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” a fost supusă unui interogatoriu care a durat șase ore la sediul Parchetului. În timpul acestei proceduri, suspectei i-au fost aduse la cunoștință drepturile și obligațiile sale, iar ea a avut ocazia să își formuleze apărările în fața acuzațiilor. Declarațiile sale vor fi analizate în contextul întregului ansamblu de probe. De asemenea, comunicatul menționează că s-a dispus efectuarea unei expertize medicale-legale pentru a elucida circumstanțele și împrejurările în care a avut loc decesul pacientei Alexandra Ivanov. Această procedură se află în desfășurare.

Lăsată să moară în chinuri groaznice

În plus față de audierea doctoriței, procurorii au efectuat trei percheziții vineri. Aceste percheziții au avut loc atât la locuința medicului Mariana Pitrop, cât și la cabinetul ei, dar și la locuința medicului curant al Alexandrei Ivanov.

Procurorii mai arată că, „în completarea probatoriului, s-a dispus a fi depuse la dosar mai multe seturi de înscrisuri medicale emise de autorităţi publice cu atribuţii corelative în domeniul medical”.

Alexandra Ivanov, o tânără de 25 de ani, a murit pe 18 august, la aproape nouă ore după ce a fost internată în Maternitatea din Botoşani. Ea era însărcinată în luna a treia şi a ajuns la spital cu ambulanţa după ce a acuzat dureri şi hemoragie.

După ce a fost supusă unui set de analize şi a fost perfuzată, cadrele medicale au ignorat-o toată noaptea. Ulterior, starea ei de sănătate s-a înrăutăţi considerabil, decedând în Secţia de anestezie – terapie intensivă.

Tânăra de 25 de ani nu a beneficiat, timp de aproape şapte ore, de îngrijiri medicale, se arăta într-un raport preliminar întocmit de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Botoşani.

Potrivit sursei citate, pacienta Alexandra Ivanov a fost internată la ora 23,30 cu „sângerare pe căi genitale externe, dureri hipogastrice şi lombare”. Diagnosticul stabilit la internare a fost de „sarcină oprită în evoluţie, metroragie minoră, observaţie anemie secundară”.

Inspectorii sanitari au stabilit că „de la ora 00,45, când i s-a administrat ser fiziologic şi un medicament, până la 07,35 nu a mai fost efectuată nicio manevră de îngrijire” pentru tânăra în cauză.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel