Sari la conținut

Spitalul Clinic de Psihiatrie „Dr. Al. Obregia”: 101 ani de activitate! Peste 60.000 de pacienți sunt tratați anual în această instituție medicală

Spitalul Obregia
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Spitalul Obregia

Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia”, administrat de Primăria Capitalei prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), aniversează săptămâna aceasta 101 ani de existență.

Momentul festiv a fost marcar prin Conferina Națională „Zilele Medicale și Științifice ale Spitalului Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Al. Obregia”, eveniment de tradiție pentru comunitatea medicală, organizat în perioada 4-9 martie la Palatul Parlamentului.

Spitalul Clinic de Psihiatrie „Dr. Al. Obregia”: 101 ani de activitate!

La deschiderea festivă a evenimentului au fost prezenți reprezentanți ai Administraței Prezidențiale, Senatului, Guvernului, dar și personalități din conducerea UMF „Carol Davila”:

Dr. Andrian Tîbârnă
Sursa foto: ASSMB

„Este de lăudat angajamentul și devotamentul personalului din cadrul Spitalului Obregia pentru dezvoltarea continuă a instituției și pentru îmbunătățirea calității îngrijirii acordate pacienților.

Evenimente precum Zilele Științifice reprezintă o oportunitate importantă de a celebra realizările spitalului și de a promova schimbul de cunoștințe și experiență în domeniul psihiatriei”, a transmis dr. Andrian Tîbârnă, managerul Spitalului Clinic de Psihiatrie „Dr. Al. Obregia”.

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, în calitatea sa de partener al evenimentului și de instituție care administrează această unitate sanitară de elită a Capitalei, a fost, de asemenea, reprezentată la deschiderea festivă a conferinței:

Bianca Simionescu Râmniceanu, consilier Cabinet Director General ASSMB
Sursa foto: ASSMB

„Primăria Capitalei și ASSMB pun un accent deosebit pe îngrijirea sănătății mintale și pe dezvoltarea infrastructurii medicale la Spitalul Obregia. O inițiativă care îmi este foarte dragă este campania inițiată în parteneriat de ASSMB și Fundația Filantropică Metropolis, care urmărește obținerea de fonduri pentru construcția unei clinici de pediatrie psihiatrică.

Noua clinică, cu o suprafață utilă de peste 3.000 de metri pătrați și 4 etaje, va înlocui spațiul vechi de peste un secol, unde funcționează în prezent Clinica de Psihiatrie Pediatrică. Având în vedere că este vorba de copii, ne dorim ca această nouă clinică să devină un simbol al profesionalismului, compasiunii și grijii pentru fiecare pacient”, a menționat Bianca Simionescu Râmniceanu, consilier Cabinet Director General ASSMB.

Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga
Sursa foto: ASSMB

Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga: Sănătatea mintală generează îngrijorări semnificative

Având ca temă „Perspective în psihiatria românească – drepturile omului: realități și strategii”, conferința este dedicată medicilor, psihologilor, asistenților sociali și asistenților medicali. Evenimentul este creditat cu 30 de credite EMC de către Colegiul Medicilor din România.

„Consider că este important să reflectăm asupra stării sănătății mintale în această perioadă de început de mileniu trei, care generează îngrijorări semnificative nu doar la nivel național, ci și la nivel european și mondial.

Referitor la gradul de adresabilitate al Spitalului Clinic de Psihiatrie Obregia, este de remarcat faptul că peste 60.000 de pacienți trec anual pragul acestei instituții medicale. Acest lucru subliniază nevoia continuă de îngrijire și suport în domeniul sănătății mintale și importanța rolului pe care îl joacă instituții precum acest mare spital bucureștean”, a subliniat prof. univ. dr. Viorel Jinga, rector UMF „Carol Davila”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel