Sari la conținut

Spitalul Clinic de Urgență București a împlinit 90 de ani! Moment aniversar la Ateneul Român

Spitalul Clinic de Urgență București aniversează 90 de ani de existență
Sursă foto: InfoCS
Spitalul Clinic de Urgență București aniversează 90 de ani de existență

Moment aniversar foarte important pentru Spitalul Clinic de Urgență București, care marchează 90 de ani de la înființare! Cu acest prilej, vor fi organizate doua evenimente deosebite.

Spitalul Clinic de Urgență București aniversează 90 de ani de existență

Spitalul Clinic de Urgență București va aniversa 90 de ani de existență printr-o serie de manifestări organizate în perioada 26-27 aprilie 2024.

Primul eveniment organizat va avea loc pe 26 aprilie va avea loc Evenimentul Științific la Palatul Patriarhal, iar a doua zi, pe 27 aprilie, va avea loc Gala Aniversara la Ateneul Român.

90 de ani de tradiție și excelență

În anul 1934, în peisajul Capitalei țării, s-a născut o emblemă: Spitalul Clinic de Urgență București. O piatră de temelie în domeniul medical românesc. De la pionieratul în noi tehnologii medicale, până la cercetările clinice de vârf și educația medicală continuă, acest spital se prezintă ca un simbol al devotamentului și angajamentului față de sănătatea întregii comunități.

,,Este un prilej să apreciem că în cei 90 de ani spitalul a fost și este într-o continuă dezvoltare. A ajuns, de la un serviciu de chirurgie și traumatologie de urgență, la un spital complex, cu 17 secții. În cadrul spitalului există trei aparate CT, precum și RMN, angiograf și un laborator de medicină nucleară, astfel că medicii pot oferi servicii de mare calitate în cadrul Unității de Primiri Urgențe”, a declarat Prof. Univ. Dr. Mircea Beuran – Șeful Secției Clinice de Chirurgie a spitalului.

După 90 de ani, este momentul să ne pregătim pentru o seară de excepție, un eveniment dedicat recunoașterii contribuțiilor semnificative aduse la dezvoltarea spitalului și a domeniului medical.

Se va celebra cu fast și emoție istoria plină de reușite a Spitalului

În cadrul evenimentului se va celebra cu fast și emoție istoria plină de reușite a Spitalului. Orchestra Medicior „Dr. Ermil Nichifor” va susține un concert extraordinar, iar în cadrul galei, se va decerna trofee de recunoaștere a meritelor în prezența Casei Regale, a Prim-Ministrului României, a Președintilor Senatului și Camerei Deputaților, a reprezentanților Guvernului României, a Ministrului Sănătății, Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, a medicilor și asistenților Spitalului, precum și a altor invitați de prestigiu.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel