Sari la conținut

Ce producători promit „soldatul universal” împotriva COVID

Ce producători promit „soldatul universal” împotriva COVID. Ce ne promit producătorii de vaccinuri și cum vor lupta împotriva mutațiilor virusului

Pfizer și BioNTech anunță că vaccinul universal anti-Covid va intra într-un nou studiu clinic.  Vor începe testarea pe subiecți umani a unor vaccinuri de nouă generație care protejează împotriva unei game exinse de coronavirusuri.

Potrivit Medical News Today, trebuie dovedit că noul vaccin va putea să-și mențină eficiența în funcțiile de mutațiile suferite de virus. Sau nu…

De altfel, vaccinurile împotriva acestui virus nu mai sunt atât de eficiente pe măsură ce virusul se adaptează de-a lungul timpului.

Dacă două doze de vaccin anti-COVID-19 ARNm au fost eficiente în proporție de 85% în prevenirea internării în spital pentru infecția cu variantele Alpha și Delta ale SARS-CoV-2, acestea au fost doar 65% eficiente în prevenirea spitalizării în urma unei infecții cu Omicron.

Pentru a depăși scăderea eficacității vaccinului împotriva COVID-19, cercetătorii dezvoltă un vaccin universal împotriva COVID-19.

All in one

Vaccinurile universale promit o eficacitate largă împotriva mai multor tulpini ale unui anumit virus. În cazul SARS-CoV-2, acestea ar fi eficiente împotriva variantelor sale multiple și ar necesita mai puține actualizări.

„Un vaccin universal împotriva coronavirusului are potențialul de a proteja mai bine împotriva viitoarelor variante de SARS-CoV-2, precum și împotriva altor coronavirusuri care au potențialul de a se răsfrânge asupra populației umane”,

a declarat dr. Jarrod Mousa, profesor asistent la Centrul pentru Vaccinuri și Imunologie de la Universitatea din Georgia, potrivit Medical News Today.

Să fie acest vaccin un fel de „soldat universal” care să ne apere de virus…?

 

Ce spune EMA despre vaccinurile împotriva Omicron

AgențiaEuropeană a Medicamentului (EMA) a anunțat că vaccinurile specifice împotriva Omicron pot creşte nivelul de protecţie când sunt utilizate ca rapel.

Vaccinurile împotriva coronavirusului modificate pentru a include varianta Omicron pot îmbunătăţi nivelul de protecţie atunci când sunt utilizate ca doză de rapel (booster),

au declarat vineri Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) şi alte autorităţi de reglementare în domeniul sanitar la nivel mondial, informează Reuters, notează Agerpres.

În urma unei şedinţe de joi, EMA a anunţat că autorităţile de reglementare au convenit asupra principiilor esenţiale pentru actualizarea vaccinurilor anti-COVID-19 astfel încât acestea să răspundă la variantele emergente.

În timp ce vaccinurile existente împotriva coronavirusului continuă să ofere o bună protecţie la riscul de spitalizare şi deces,

eficacitatea vaccinului a fost afectată de evoluţia virusului, a mai spus agenția.

Pe de altă parte, sunt și opinii, potrivit cărora, aceste vaccinuri sunt un fel de… n-ar mai fi.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel