duminică, august 14, 2022

Cseke Atilla, ministrul interimar al Sănătății, a declarat că în această seară în Spitalul Modular de la Pipera vor fi făcute primele internări: ”Urmează să lucrăm în zilele următoare pentru operaţionalizarea în continuare a restului de paturi, mai avem 100 de concentratoare de oxigen”.

Ministrul a mai spus că fondurile alocate unității vor fi suplimentate, printr-o rectificare bugetară adoptată de Consiliul General al Bucureștiului: ”Astăzi, în şedinţa CGMB vor fi 2 proiecte de hotărâri de Consiliu care vor sprijini această operaţionalizare, inclusiv o rectificare bugetară pentru acoperirea unor cheltuieli pentru acest spital”. De asemenea, Atilla a mai precizat că până vineri vor mai fi puse în funcțiune zece paturi de terapie intensivă, la Spitalul Colentina.

Te-ar mai interesa: Diabet: acestea sunt câteva simptome tăcute ale bo...

În încheiere, ministrul Atiila a făcut un apel la solidaritate: ”Vedem ce se întâmplă în vestul Europei, unde rata de vaccinare este dublă, și trebuie să le urmăm exemplul. De imunizare vom avea parte cu toții: o parte mai ușoară, bazată pe știință medicală (vaccinarea), iar cealaltă – trecerea prin boală – cu toate riscurile aferente. Să înțelegem și noi că nu degeaba s-au vaccinat 80% în Italia, țară care s-a confruntat cu o criză sanitară puternică”.

Spitalul modular din Pipera are capacitatea maximă de 374 de paturi, majoritatea cu oxigen, dar într-o primă etapă în interior vor fi primiți doar 100 de pacienți.

Te-ar mai interesa: Beneficiile foliei de aluminiu pentru sănătate. Li...

Concentratoarele de oxigen au ajuns la spital luni dimineață, iar personalul este format din angajați ai Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, dar și din afara organizației.

Tot astăzi ar trebui să se deschidă Spitalul modular Lețcani din județul Iași. Acesta are o capacitate maximă de 256 de pacienți.

România a atins numărul record de îmbolnăviri și de decese

Recorduri absolute de cazuri noi și de decese, într-o singură zi. 442 de persoane și-au pierdut viața, dublu față de ieri. România depășește astfel pragul de 40 de mii de decese, de la începutul pandemiei. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 16.743 de cazuri noi, din 79.545 de teste (21%). Numărul pacienților de la ATI a ajuns la 1.667, din care 39 sunt minori.

Te-ar mai interesa: Medic român: ”10 gânduri de om prost”...

Grupul de Comunicare Strategică a raportat marți (12 octombrie) 16.743 de noi cazuri de Covid. În ultimele 24 de ore au fost raportate 442 de decese.  Numărul total de cazuri urcă astfel la 1.382.351, dintre care 40.071 au decedat, iar 1.188.975 au fost declarate vindecate. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.466 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Te-ar mai interesa: Momente dificile pentru Gabriela și Dani Oțil: „Gă...

Din totalul de 442 pacienți decedați, 397 erau nevaccinați și 45 vaccinați. Cei 45 de pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între 49 și 91 de ani. 44 dintre pacienții decedați vaccinați prezentau comorbidități, iar unul nu a avut comorbidități declarate.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 17.141. Dintre acestea, 1.667 sunt internate la ATI. Din totalul pacienților internați, 467 sunt minori, 428 fiind internați în secții și 39 la ATI.

Te-ar mai interesa: Boala tăcută de care nici nu îți dai seama că poți...

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 9.874.336 de teste RT-PCR și 3.709.326 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 26.586 de teste RT-PCR (14.434 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 12.152 la cerere) și 52.959 de teste rapide antigenice.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private