Sari la conținut

Predicții care zguduie lumea sportului, susținute de Sports Illustrated: Simona Halep se retrage din tenis! După Olimpiada de la Paris și după US Open 2024 și EI se vor retrage din tenis

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Simona Halep și Serena Williams

Simona Halep (32 de nai) a fost suspendată până în 2026 după ce a fost prinsă dopată la US Open 2022, iar jurnaliștii de la Sports Illustrated îi dau o veste proastă fanilor fostului lider WTA.

Chiar dacă Simona Halep speră să își facă dreptate la TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv) și să revină mai rapid pe terenul de tenis, jurnaliștii americani de la Sports Illustrated cred că sportiva din România se va retrage din tenis în 2024, alături de alte nume importante.

Americanii au publicat lista cu jucătorii de tenis care se vor retrage din tenis în 2024, iar Simona Halep se află în top alături de Venus Williams, Rafael Nadal, Andy Murray, Petra Kvitova, Stan Wawrinka și Karolina Pliskova.

„După Olimpiada de la Paris și după US Open 2024, ei se vor retrage din tenis: Rafael Nadal, Venus Williams, Andy Murray, Simona Halep, Petra Kvitova, Stan Wawrinka și Karolina Pliskova”, scrie publicația Sports Illustrated.

Simona Halep speră să scape de suspendare la TAS

Simona Halep a fost suspendată de ITIA patru ani după ce a fost prinsă dopată la US Open 2024 cu Roxadustat. După ce și-a aflat sentința, fostul lider WTA s-a îndreptat către TAS, acolo unde apelul său împotriva pedepsei primite de la ITIA o să fie judecat în perioada 7-9 februarie 2024.

„ITIA confirmă că un tribunal independent a suspendat-o pe Simona Halep pentru o perioadă de 4 ani, din cauza încălcării Programului Anti-Doping. Dubla campioană de Grand Slam, în vârstă de 31 de ani, a fost găsită vinovată pentru două încălcări separate. Prima, cu substanța interzisă roxadustat, la US Open 2022. A doua este legată de iregularitățile din pașaportul său biologic.

Sursă foto: Getty Images

Tribunalul Independent Sports Resolutions, întrunit pe 28 și 29 iunie 2023 la Londra, a ascultat opiniile specialiștilor și pe cele ale reprezentanților lui Halep. Halep în persoană a prezentat dovezi în fața curții. Pe 11 septembrie 2023, tribunalul a confirmat că a găsit-o vinovată pe jucătoare pentru încălcarea a două articole:

– prezența roxadustatului în proba de urină colectată pe 29 august 2022 la US Open

– folosirea unei substanțe sau unei metode interzise pe durata anului 2022, rezultat bazat pe colectarea a 51 de probe de sânge oferite de jucător prin programul antidoping.

Tribunalul a transmis că nu există niciun motiv să pună sub îndoială concluzia unanimă la care au ajuns cei 3 experți. Concluzia a fost că „cel mai probabil dopajul” este explicația pentru iregularitățile găsite în cazul lui Halep”, se arată în comunicatul emis de către ITIA.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel