Sari la conținut

Stai bine cu inima? Află în 30 de secunde cu acest test simplu! Îl poți face acasă, singur

infarct

Un test simplu îți poate dezvălui cum stai cu sănătatea inimii. Nu costă nimic și îl poți face singur, acasă, fără efort. Iată de lucruri ai nevoie și cum afli starea de sănătate a inimii în numai 30 de minute.

Acest test te va ajuta să vezi dacă ai probleme cu circulația sângelui, afecțiune care este strâns legată de sănătatea inimii tale.

Pentru că inima este un organ care nu dă semne de îmbolnăvire decât atunci când afecțiunea este într-un stadiu avansat, este important să ăi monitorizezi sănătatea.

Astfel, analizele și procedurile anuale sunt esențiale. Cu toate acestea, există și anumite metode prin car epoți testa starea de sănătate a inimii. Iată cum poți afla acest lucru în numai 30 de secunde!

Cum stai cu inima? Testul simplu de 30 de secunde

Sănătatea inimii poate fi evaluată printr-un simplu test, pe care îl poţi face chiar la tine acasă, scrie csid.ro.

Primul pas: toarnă apă rece într-un lighean şi adaugă câteva cuburi de gheaţă.

Al doilea pas: ţine ambele mâini în apă timp de 30 de secunde, nici mai mult, nici mai puţin – foloseşte un cronometru.

Interpretarea „rezultatelor”

În urma acestui test, există două rezultate posibile:

1) Scoţi mâinile din apă şi degetele tale se înroşesc – semn bun! Înseamnă că inima ta funcţionează brici, circulaţia periferică este în parametri şi nu ai probleme legate de oxigenarea sângelui.

Deși se pare că ai o inimă sănătoasă, ţine cont de măsurile de prevenţie. Medicii recomandă să renunți la fumat, dacă ai acest viciu, să mănânci sănătos, să eviți sedentarismul, să faci zilnic mişcare, să menții o greutate corporală normală, să consumi alcool cu moderaţie şi, desigur, să urmezi periodic analizele de sânge, precum şi un control anual la medicul cardiolog.

2) Scoţi mâinile din apă şi degetele se învineţesc– nu-i bine deloc! Înseamnă că ai probleme cu circulaţia sângelui şi nivelul oxigenului este scăzut.

Ca să îţi recapeţi culoarea normală, masează sau încălzeşte zona. În cazul în care culoarea degetelor este în continuare albăstruie, ar fi bine să programezi o consultaţie la medicul cardiolog!

Cu atât mai mult, dacă această manifestare este însoțită de alte simptome, precum durere de cap, senzaţie de sufocare, durere în piept, transpiraţie abundentă, amorţeală în braţe, picioare, degete, mâini, stare de leşin, solicită ajutor medical de urgenţă!

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel