luni, noiembrie 29, 2021

Stare de alertă. Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 1 cere Prefecturii Municipiului Bucureşti să declare starea de alertă pe o perioadă de 30 de zile, din cauza situaţiei sanitare

Te-ar mai interesa: Anunțul lansat de Pfizer: „Noile vaccinuri „gata î...

cauzată de necolectarea gunoiului de către Romprest.

”Decizia a fost luată în baza unei analize de risc a stării actuale a Sectorului 1, fundamentată pe un raport al Compartimentului Protecţia Mediului din cadrul Poliţiei Locale Sector 1 şi a unei note privind deficienţele activităţilor de curăţenie stradală realizată de Direcţia de Utilităţi Publice, Salubrizare şi Protecţia Mediului Sector 1. Conform analizei, deşeurile municipale din Sectorul 1 nu sunt colectate de peste 20 zile, creând acumulări pe străzi, în special în zona centrală şi din zonele cu tranzit intens”, a transmis, miercuri,

Te-ar mai interesa: Cât de îngrijorați ar trebui să fim în legătură cu...

Primăria Sector 1, potrivit stirileprotv. 

Depozitarea necontrolată a gunoiului reprezintă o criză

Potrivit sursei citate, începând cu data de 27 iunie 2021, s-a constatat că serviciul de salubrizare asigurat de compania Romprest Service SA nu mai funcţionează pe raza Sectorului 1.

”Potrivit raportului de gestiune a deşeurilor din luna iunie 2020, cantitatea totală de deşeuri colectată din Sectorul 1 în luna respectivă a fost de 11,24 mii de tone, adică, în medie, 374 tone/zi. În consecinţă, putem stima că astăzi, 21 iulie 2021, la nivelul Sectorului 1 s-au acumulat aproximativ 2.691 tone de deşeuri

Te-ar mai interesa: Țările europene sunt luate cu asalt de varianta Om...

generate de populaţie, instituţii publice şi agenţi economici. Depozitarea necontrolată a unei astfel de cantităţi de deşeuri, în creştere continuă, reprezintă o criză cu riscuri multiple”, a mai transmis Primăria Sector 1.

”Raportul descrie şi care sunt relaţiile autorităţii locale cu operatorul de salubritate, după ce Romprest Service a întrerupt prestarea serviciilor de colectare şi transport a deşeurilor municipale şi a întrerupt frecvenţa măturatului stradal. Astfel, refuzul Primăriei Sectorului 1 de a plăti unele facturi emise de către Romprest Service se referă strict la unele

Te-ar mai interesa: De ce un nefumător poate dezvolta cancer pulmonar,...

activitati de salubrizare stradală, bazate pe tarife nejustificat de mari şi ilegale, după cum, de altfel, au constatat şi controalele efectuate de Curtea de Conturi şi de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC)”, a mai transmis Primăria.

Primăria a achitat integral facturille către Romprest

În ceea ce priveşte prestarea de servicii de gestionare a deşeurilor municipale, cu o pondere valorică de 25% din totalul facturilor emise, ”Primăria Sectorului 1 a validat şi a achitat până în prezent integral serviciile privind colectarea, transportul,

Te-ar mai interesa: De ce țările lumii se confruntă cu al cincilea val...

sortarea/tratarea deşeurilor menajere şi similare, inclusiv Contribuţia pentru Economie Circulară pentru fracţia depozitată, ce rezultă în urma tratării deşeurilor municipale, onorându-şi astfel obligaţiile contractuale pe acest segment de servicii prestate, evitând în acelaşi timp afectarea continuităţii prestării serviciului de colectare a deşeurilor menajere”.

Instituţia precizează că, prin plata acestor facturi, Primăria Sectorului 1 a achitat indirect, dar integral, şi prestările de servicii de sortare/ tratare deşeuri, asigurate pentru Romprest Service de către furnizorii acestor servicii, Rom Waste Solutions SA, 3R Green SRL, furnizori contractaţi direct de către operatorul de salubrizare pentru sortarea/tratarea deşeurilor municipale provenite de pe raza administrativă a Sectorului 1 Bucureşti.

”Compania Romprest Service SA a fost notificată de Primăria Sectorului 1 prin adresa cu nr. A241/16.07.2021 ca în termen de maxim 72 de ore de la primirea adresei să îşi onoreze şi să execute obligaţiile contractului de delegare de salubrizare. Acest lucru nu s-a întâmplat. În ciuda acestei situaţii, Romprest Service SA continuă să nu îşi îndeplinească obligaţia de a ridica deşeurile provenite de pe raza administrativă a Sectorului 1 Bucureşti”, mai arată Primăria.

La începutul lunii iunie a mai existat o solicitare de instituire a stării de alertă în Sectorul 1, însă Prefectura nu a dat curs.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri