miercuri, iunie 29, 2022

Stare de alertă sanitară. A fost confirmat al PATRULEA caz de variola maimuței, la un bărbat de 36 de ani, „contact cu primul bărbat infectat”.

După ce a fost depistat în mai multe țări din Europa, autoritățile din România au confirmat primul caz de variola maimuței luni, 13 iunie.

Sursa foto: Reuters: Dado Ruvic

Te-ar mai interesa: Doliu în televiziune. O celebră prezentatoare s-a ...

Stare de alertă sanitară. A fost confirmat al PATRULEA caz de variola maimuței

După doar trei zile, joi, 16 iunie, Ministerul Sănătății a anunțat un nou caz de variolă a maimuței, al patrulea la număr, din România.

„Este vorba de un bărbat de 36 de ani, contact cu primul pacient diagnosticat cu variola maimuței în România. Acesta s-a prezentat ieri la un spital din București. Simptomele au apărut pe data de 12 iunie. Starea de sănătate a pacientului este bună. Acesta a rămas internat”, precizează ministerul.

Ministrul Sănătăţii recomandă abstinenţa

Întrebat ieri de jurnaliști dacă, pe lângă masca de protecție este indicat și folosirea de prezervative, ca măsuri restrictive împotriva variolei maimuței, pentru că boala se transmite şi pe cale sexuală, Ministerul Sănătății, Alexandru Rafila a recomandat … abstinenţa.

Te-ar mai interesa: Dieta de vară. Medic: Fructele de sezon trebuie co...

Prezervativul este o metodă de prevenire care nu este infailibilă. Să ştiţi că singura metodă infailibilă este abstinenţa. Aşa este, aşa scrie în literatură şi vă reproduc din literatura de specialitate”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private