marți, octombrie 4, 2022

Stările de greață, cauze. Stările de greață, mai ales dimineața, sunt semn de sarcină, de obicei. Însă, nu întotdeauna ăsta este motivul. Dezechilibrele hormonale, problemele cu fierea sau pietrele la rinichi dau, de asemenea, această senzație.

Dezechilibre hormonale

Dr Brian Morton de la American Medical Association a declarat pentru Daily Mail că stările de greață pot apărea atunci când organismul nu poate elibera dimineața hormoni precum adrenalina sau serotonina.

Stările de greață, cauze

Apneea de somn

Persoanele care suferă de apnee de somn, o afecțiune care cauzează oprirea respirației pe parcursul nopții, nu se odihnesc bine și dimineața se pot trezi cu stări de greață.

Te-ar mai interesa: Ai observat modificări în vorbire și voce? Atenție...

Stările de greață, cauze

Depresie

Persoanele care se confruntă cu stres, depresie sau anxietate, pot experimenta palpitații, transpirație și stări de greață.

Stomacul nu digeră bine alimentele

Momentul zilei în care te confrunţi cu această stare de rău îţi poate indica şi cauza. Dacă ţi se face greaţă la scurt timp după ce ai mâncat, greaţa sau vărsăturile pot indica un ulcer. Starea de vomă apărută la câteva ore bune după masă poate să fie un semn că suferi de o toxiinfecţie alimentară. În cazul bacteriilor sau al virusurilor, cum ar fi Salmonella, e nevoie de mai mult timp pentru ca respectivele simptome să apară (din cauza perioa­dei de incubaţie).

Te-ar mai interesa: Trei zodii de femei de neînlocuit. Bărbații fac ob...

Pietre la rinichi

Colicile renale rezultă de obicei atunci când apare un obstacol (calcul sau piatră) în calea evacuării urinei. Durerea se poate extinde în zona abdomenului şi variază ca intensitate, dar poate deveni insuportabilă atunci când calculii traversează ureterele. Greaţa şi vărsăturile sunt printre cele mai întâlnite simptome ale acestei boli. Durerea se reduce semnificativ după ce pietrele ajung în vezica urinară şi se elimină.

Te-ar mai interesa: Medic renumit: ”Nu grăsimile devastează ficatul, î...

Răceală sau gripă

În decursul unui episod de răceală şi de gripă, vei resimţi şi stări de greaţă, combinate cu dureri musculare sau migrene. Din cauza alimentaţiei sărace în vitamine şi minerale de peste iarnă, corpul se readaptează foarte greu la fluctuaţiile de temperatură specifice primăverii şi la noua dietă. Din acest motiv, scade imunitatea şi organismul consumă mai multă energie ca de obicei, fiind predispus la îmbolnăviri. Printre primele semnale emise de organism atunci când este răcit sau gripat se numără şi greaţa. În plus,  unele medicamente pe care le iei ca să scapi de simptomele deranjante ale acestor afecţiuni pot avea şi efecte adverse, cum este senzaţia de vomă.

Te-ar mai interesa: De ce unii oameni se supără din nimicuri? Arsenie ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private