Sari la conținut

Ceaiul care stimulează producția de bilă. Aduce beneficii persoanelor cu tulburări digestive

probleme digestive
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Ceaiul care ajuta în tulburări digestive

Ceaiul care stimulează producția de bilă. Pentru a stimula producția de bilă, este important să urmați anumite strategii și să aveți un stil de viață sănătos. Iată câteva recomandări.

cum se poate stimula producția de bilă
Sursă foto: pixabay

Cum se poate stimula producția de bilă

  • Consumați un regim alimentar sănătos și echilibrat, bogat în fibre și nutrienți. Includeți în dietă alimente precum fructe, legume, cereale integrale, proteine slabe și grăsimi sănătoase.
  • Evitați alimentele grase, prăjite, procesate și bogate în zahăr. Acestea pot încetini producția de bilă și pot provoca acumularea de grăsimi în ficat.
  • Beți suficientă apă pentru a menține hidratarea corectă. Apa ajută la diluarea bilei și la eliminarea acesteia din vezica biliară.
  • Includeți în dietă alimente care stimulează producția de bilă, precum fructele citrice, sfecla roșie, ridichea neagră, mărarul, turmericul și uleiul de măsline.
  • Faceți exerciții fizice regulate. Activitatea fizică ajută la creșterea fluxului sanguin și la stimularea funcționării normale a vezicii biliare.
  • Reduceți consumul de alcool și renunțați la fumat. Aceste obiceiuri pot avea un impact negativ asupra sănătății ficatului și a vezicii biliare.
  • Mențineți un nivel sănătos de greutate și evitați fluctuațiile bruște în greutate. Excesul de greutate poate afecta producția de bilă.

Totuși, nu uitați de turmeric. A fost folosit de secole în medicina alternativă, în special în Ayurveda, pentru potențialele sale beneficii pentru sănătate. Compusul activ curcumina, care este responsabil pentru culoarea sa strălucitoare, are multe proprietăți benefice.

Beneficiile ceaiului

Curcumina are proprietăți antiinflamatorii puternice. Se crede că inflamația cronică contribuie la dezvoltarea diferitelor boli, iar curcumina poate ajuta la reducerea inflamației din organism.

Curcumina este bogată în antioxidanți care ajută la neutralizarea radicalilor liberi din organism. Ingredientul activ poate beneficia de sănătatea articulațiilor. Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, ceaiul din condimente poate ameliora simptomele artritei.

Rădăcina medicinală poate stimula producția de bilă, un lichid secretat de ficat pentru a descompune grăsimile și a facilita digestia. În plus, proprietățile sale antiinflamatorii pot aduce beneficii persoanelor cu tulburări digestive.

Curcumina poate ajuta la menținerea funcției imune normale. De asemenea, ajută la menținerea sănătoasă a vaselor de sânge și la îmbunătățirea fluxului sanguin. În plus, proprietățile sale antiinflamatorii și antioxidante sunt, de asemenea, eficiente în reducerea factorilor de risc cardiovascular.

Cum se face ceai de turmeric?

Pentru a pregăti băutura, puteți folosi rădăcină proaspătă sau pulbere uscată. Ingrediente:

  • 1 linguriță pudră de turmeric sau bucată de 1 inch de rădăcină proaspătă de turmeric (răzuită sau tocată mărunt);
  • 1-2 căni de apă;
  • o bucată de ghimbir, piper negru, miere sau lămâie după gust.

Mod de preparare: Fierbe apa într-o oala. Adăugați turmeric și ghimbir în apa clocotită. Reduceți focul și lăsați amestecul să fiarbă aproximativ 10 minute. Strecoară ceaiul. Adăugați piper negru, miere sau lămâie după gust. Dacă doriți, adăugați lapte după gust.

Câte căni din acest ceai pot fi băute pe zi? Cantitatea de ceai pe care o puteți bea zilnic depinde de factori individuali, cum ar fi toleranța și preferințele personale. Pentru majoritatea oamenilor, consumul moderat de 1 sau 2 căni pe zi nu este asociat cu un risc mare de efecte secundare, potrivit The Health Site.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel