Sari la conținut

Medicii i-au făcut unui bărbat vasectomie din greșeală. Avea nevoie de operație de pietre la bilă

Din cuprinsul articolului

Medicii i-au făcut vasectomie unui bărbat din greșeală. O eroare medicală zguduie Argentina, după ce un bărbat în vârstă de 41 de ani a fost supus unei intervenții chirurgicale greșite, care i-a distrus visul de a mai avea un copil cu soția sa. Jorge Base, tatăl a doi băieți, a fost victima unei confuzii monumentale la Spitalul Florencio Diaz din Cordoba, care i-a marcat viața pentru totdeauna.

Initial programat pentru o colecistectomie, operație de eliminare a vezicii biliare, Jorge a fost victima unei erori medicale șocante. În loc să îi fie efectuată operația de îndepărtare a vezicii biliare, medicii i-au făcut din greșeală o vasectomie, anihilându-i șansele de a mai avea vreodată un copil biologic.

Vasectomie din greșeală

Vestea devastatoare a incapacității sale de a mai fi tată a zguduit familia lui Jorge și întreaga comunitate. Jorge și soția sa își doreau să aducă pe lume o fetiță, dar acum acest vis le-a fost luat brusc.

„Sunt furios și nu știu ce să fac. Nu există nicio cale de întoarcere pentru mine… Este inexplicabil cum s-a putut întâmpla o greșeală atât de mare”, a mărturisit Jorge într-un interviu pentru presa locală, exprimându-și neputința și frustrarea.

Avocatul său, Diego Larrey, a susținut că neglijența și lipsa de verificare sunt probabil cauzele acestei tragedii. Larrey a subliniat că în spitalul respectiv intervențiile de vasectomie sunt programate în mod obișnuit în zilele de miercuri, ceea ce sugerează că medicii au confundat operația pe care urmau să o efectueze asupra lui Jorge.

Jorge a descris cum a fost pus într-o situație disperată fără a fi consultat și a aflat doar după intervenție că i-a fost încălcat dreptul la decizia privind propria sănătate și viață familială.

După acest incident grav, atât spitalul cât și Ministerul Sănătății au inițiat anchete interne pentru a clarifica circumstanțele și pentru a încerca să evite astfel de tragedii în viitor. Cu toate acestea, pentru Jorge Base și familia sa, durerea și suferința vor rămâne o amintire profundă a consecințelor nefericite ale unei erori medicale devastatoare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel