miercuri, decembrie 7, 2022

Statutul personalului medical de urgență, o victorie! Ce se întâmplă pe 18 decembrie?

Recent, plenul Camerei Deputaţilor a adoptat proiectul de lege privind „Statutul personalului profesionist operativ de intervenţie din cadrul serviciilor civile care asigură asistenţa publică medicală de urgenţă şi prim ajutor calificat”.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare Statutul personalului profesionist operativ de intervenţie, care acordă asistenţă publică medicală de urgenţă şi prim ajutor calificat în echipă, cu statut civil, din cadrul instituţiilor şi structurilor care compun Sistemul naţional de asistenţă medicală de urgenţă şi prim ajutor calificat, cu excepţia compartimentelor de primire a urgenţelor.
Cu această ocazie, conducerea Federației Naționale Sindicale „Ambulanța” din România, organizează vineri, 18 decembrie, eveniment de mulțumire. Timp de un minut, în toate serviciile de ambulanță județene și Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, vor suna sirenele ambulanțelor.

Sirenele ambulanțelor vor suna timp de 1 minut

„Conducerea Federației Naționale Sindicale ”Ambulanța” din România, anunță că, vineri, 18 decembrie 2020, ora 12.00, în toate serviciile de ambulanță județene și Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, vor suna sirenele ambulanțelor timp de 1 minut, în prezența angajaților disponibili și parlamentarilor invitați, parlamentari care își încheie mandatul 2016-2020.

Te-ar mai interesa: Câți bani a primit despăgubiri o femeie din Iași c...

Acțiunea se organizează pentru prima dată în istoria ambulanței cu acest scop de mulțumire și recunoștință publică, la adresa parlamentarilor din toate partidele politice, din mandatul 2016-2020 (PSD, PNL, USR, PRO România, PMP, UDMR și Minorități) care au fost inițiatori, susținători și au votat cu DA proiectul legislativ privind „STATUTUL personalului profesionist operativ de intervenție din serviciile de ambulanță județene și Serviciul de Ambulanță București-Ilfov”, respectiv forma finală Lege privind Statutul personalului profesionist operativ de intervenţie din cadrul serviciilor civile care asigură asistenţă publică medicală de urgenţă şi prim ajutor calificat.

Te-ar mai interesa: Cipuri implantate în creier. Elon Musk începe test...

Statutul personalului medical de urgență. O victorie!

Votul din ultima ședință a plenului Camerei Deputaților, din mandatul 2016-2020 care a avut loc în 15 decembrie 2020, a fost o victorie pentru Federația Națională Sindicală ”Ambulanța” din România și Serviciile Publice de Ambulanță, în urma unui proces legislativ care s-a desfășurat pe o perioada de 5 ani.

Personalul profesionist operativ de intervenție din Serviciile Publice de Ambulanță, apreciază votul dat de parlamentari, vot prin care se recunoaște importanța acestui personal care desfășoară activitatea pe linia întâi în asistența medicală de urgență din prespital în salvarea de vieți.

Te-ar mai interesa: Cea mai tristă știre din România. O treime dintre ...

Totodată, această acțiune organizată în serviciile de ambulanță are scopul și de a mulțumi anticipat Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, care va promulga Legea cu celeritate, astfel va avea posibilitatea de a-și arăta recunoștința față de acest personal profesionist operativ de intervenție prezent la datorie, fiind perceput un cadou de sărbători binemeritat”, se arată în comunicatul transmis de Federația Națională Sindicală „Ambulanța” din România.

Te-ar mai interesa: Șeful Pfizer a refuzat, din nou, audierea privind ...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private