miercuri, mai 25, 2022

Ziua Ambulanței se va sărbători cu mare fast. Serviciul de Ambulanţă din România există de 113 ani la noi în ţară.

Peste 600 de reprezentanţi ai tuturor serviciilor de Ambulanţă din ţară vor participa, duminică, la Oradea, la festivităţile organizate cu ocazia „Zilei Naţionale a Ambulanţei din România”, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, şi a secretarului de stat, Raed Arafat.

Te-ar mai interesa: Țiuitul în urechi pare să fie legat de o funcție C...

Preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale Ambulanţa din România, Gheorghe Chiş, a declarat joi, pentru AGERPRES, că evenimentul va reuni duminică, la ora 12,00, în Piaţa Unirii din Oradea, delegaţii ceremoniale ale tuturor serviciilor de Ambulanţă din ţară.

Ziua Ambulanței. Programul va cuprinde prezentarea activităţii Ambulanţei pe anul 2018, a flotei naţionale de ambulanţe, aprecieri ale personalului, cu înmânarea unor diplome şi plachete etc. Un avion va survola oraşul, fluturând un banner pe care va scrie „La mulţi ani, Ambulanţa română!”.

O coloană de 50 de ambulanţe din toată ţara, inclusiv o barcă din Tulcea, va efectua, de la ora 13,00, un tur al oraşului Oradea, pe un traseu aprobat de Primăria municipiului. După acest marş, finalizat tot în Piaţa Unirii, în municipiu se vor deplasa aproximativ 40 de ambulanţe, câte una din fiecare judeţ, în diferite zone aglomerate, pentru a acorda gratuit, timp de o oră, diferite testări de parametri medicali.

Te-ar mai interesa: Bea această băutură minune în fiecare zi! Stimulea...

Ziua Ambulanţei se va încheia în cursul serii, cu un dineu festiv.

Aniversată pentru prima dată în anul 2015, când a fost legiferată, Ziua Naţională a Ambulanţei din România a fost sărbătorită, trei ani consecutiv, în Capitală, apoi la Alba Iulia, în anul Centenarului, Oradea fiind propusă şi chiar solicitată pentru acest an având în vedere dezvoltarea sa ca oraş turistic. Serviciul de Ambulanţă din România există de 113 ani în ţară.

Te-ar mai interesa: Cancer pancreatic: Dacă observați o decolorare pe ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private