vineri, august 19, 2022

Un studiu publicat în Analele Medicinei arată faptul că sterozii reprezintă noua metodă de tratament pentru pacienții diagnosticați cu pneumonie severă.

Pneumonia este o inflamare a plămânilor și este una dintre principalele boli la nivel mondial. Incidența sa este crescută și este cauzată de diferite bacterii și virusuri. Poate avea forme ușoare sau severe, iar conform Organizației Mondiale a Sănătății, penumonia a cauzat decese a 1.6 milioane de oameni în 2005.

Te-ar mai interesa: 10 sfaturi pentru o viață sănătoasă. Vlad Ciurea: ...

În cazul în care penumonia necesită spitalizare, s-a discutat într-o dezbatere despre folosirea corticosteroizilor, care reduc inflamarea la nivelul plâmânilor, însă au și foarte multe efecte secundare, cm ar fi slăbirea sistemului imunitar.

Analiza experților, de-a lungul a 13 studii de specialitate a ajuns la un consens : „Pentru pacienții internați cu penumonie severă, utilizarea corticosteroizilor reduce decesele cu 3% , pentru cei care necesită ventilare mecanică cu 5% și scurtează perioda de tratament cu o zi. De asemenea, bolile asociate pneumoniei, cum ar fi cazul groaznic în care plămânii se umplu de lichid este redusă cu 8%”

Te-ar mai interesa: Monica Pop, revoltată: Unii medici „jefuiesc...

dr. Read Simieniuk comentează : „Studiile noastre arată că există o altă abordare de tratament. Tratamentul nu este scump și în câțiva ani aceast va fi o practică banală în tratarea penumoniei severe.”

A.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private