joi, august 11, 2022

O echipă internațională de savanți de la Facultatea de Medicină a Universității San Diego din California și de la Centrul pentru Cancer Moores, alături de colegi de la Centrul pentru Cancer al Universității Sun Yat-sen și alte instituții participante, a dezvoltat o nouă metodă de detecție și prognostic pentru depistarea precoce a carcinomului hepatocelular (CHC), bazată pe o simplă mostră de sânge conținând ADN tumoral liber circulant, conform unui studiu publicat luni în jurnalul ”Nature Materials”, citate de Xinhua.

Te-ar mai interesa: Un AVC poate fi observat înaintea producerii. Iată...

CHC este cea mai des întâlnită formă de cancer hepatic primar dezvoltat la adulți și se numără printre principalele cauze de mortalitate în urma cancerului la nivel mondial.

La fel ca în majoritatea cazurilor de cancer, detecția precoce îmbunătățește prognosticul și rata de supraviețuire, în mare parte datorită avantajului pe care îl prezintă tratamentul localizat.

Aceste biopsii oferă mai multe avantaje față de alte metode de detecție a cancerului, putând fi realizate în orice moment pe parcursul terapiei. Medicii au posibilitatea să monitorizeze în timp real schimbările la nivel molecular în cazul tumorilor. Astfel, se pot detecta tumori nedeterminate, pe baza imagisticii medicale.

Te-ar mai interesa: Îngropat de viu la o petrecere. Cum a reușit să sc...

În timp ce analiza ADN-ului tumoral din sânge prezintă întreg tabloul molecular al afecțiunilor maligne ale unui pacient, biopsia tumorală poate fi limitată doar la porțiunea testată a tumorii.

”În prezent, oncologii sunt destul de limitați în ceea ce privește modul de detecție a CHC și evaluează tratamentul. Studiul nostru este o dovadă importantă a unei abordări noi, mai eficiente, care se aplică în cazul tumorilor solide, CHC și dincolo de acestea”, a declarat Kang Zhang de la Universitatea San Diego din California.

Te-ar mai interesa: Dieta cu care a slăbit Chef Florin Dumitrescu. Fac...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private