Sari la conținut

Ce să mănânci în post dacă ai probleme cu greutatea. Există o listă cu alimentele NOCIVE și PERICULOASE

Ce să mănânci în post dacă ai probleme cu greutatea. Există o listă cu alimentele NOCIVE și PERICULOASE!

Carnea, pește, produsele lactate sau ouăle, lipsesc din farfuria credincioșilor, în timpul postului. Produsele de origine animala conțin grăsimi și colesterol. De aceea o dieta care nu le include ar trebui să nu ne îngrașe. Experții în nutriție au găsit capcana care aduce câteva kilograme în plus. Carbohidrații simpli, adica zaharurile, painea alba, cartofii, pastele, orezul si dulciurile.

pofta de dulce

Carmen Brumă a explicat de ce se îngrașă unele persoane care renunță o perioadă la produse de origină animală.

De ce ne îngrășăm în post?

„Acest lucru se întâmplă când faceți exces de carbohidrați și grăsimi nesănătoase”, spune Carmen Brumă. Nutriționista ne enumeră cele mai periculoase alimentele pentru siluetă: pâine albă, cartofii prăjiți, produsele de patiserie sau cașcaval și mezeluri de post.

Care este regula de aur în post

„Pe lângă rațiunile de natură spirituală, postul are și o motivație medicală, presupune curățarea organismului prin eliminarea toxinelor”.

Mai mult decât atât, nutriționistul avertizează că alimentația dezechilibrată din perioada postului contribuie la acumularea toxinelor, iar consumul de carbohidrați trebuie să fie rațional.

„În post trebuie să ai grijă la aportul de carbohidrați. Pâinea, cerealele integrale, cartofii, orezul brun și fructele sunt surse importante de glucide în această perioadă, însă ele trebuie consumate cu măsură.”

Cu ce înlocuim carnea?

Carnea este un produs esențial în alimentația zilnică, iar eliminarea acesteia din alimentație trebuie să fie înlocuită cu produse care suplinesc componentele din carne.

Carmen Brumă adaugă faptul că în perioada postului, proteinele de origine animală trebuie compensate prin „consumul de proteine vegetale, mai exact linte, ciuperci, nuci, migdale, năut, mazăre, fasole uscată, avocado”.

Pateul vegetal, de evitat în post

Carmen Brumă ne îndeamnă să evităm consumul pateului vegetal în post.

Alte alimente nocive sunt „mezelurile vegetale, chiftelele sau șnițelele din soia, cartofii prăjiți, margarina, supele instant, gogoșile, covrigeii, sticks-urile, cornulețele sau chips-urile”.

Postul negru, benefic pentru organism?

Persoanele care vor să țină post negru sunt sfătuite să țină cont de faptul că „acesta nu se termină la apusul soarelui, ci a doua zi dimineața”, a declarat Carmen Brumă. Acest aspect este important atât pentru o greutate ideală, cât și pentru un somn liniștit: „vei evita astfel riscul unei mese foarte bogate seara care poate crea tulburări de digestie și insomnie”.

Program special
Din dorința de a veni în sprijinul celor care vor să se mențină în formă în perioada postului, Carmen Brumă a lansat un program special. Aceasta a dat și câteva informații legate de program: „se numește” Suplă și Sănătoasă în post by Carmen Brumă și este disponibil pe site-un meu”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.