Sari la conținut

Știai că salata de vinete te poate îngrășa? Mihaela Bilic dezvăluie SECRETUL unei salate dietetice: „Secretul unei salate de vinete dietetice și delicioase stă în…”

Deși pare greu de crezut, până și salata de vinete poate să îngrașe dacă nu este preparată corect. Medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit secretul unei salate de vinete delicioase, fără calorii.

„Secretul unei salate de vinete dietetice și delicioase stă în…frecare”, a scris Mihaela Bilic pe pagina de Instagram, alături de un video în care prezintă întreg procesul de preparare a salatei.

Câte minute trebuie frecate, de fapt, vinetele

„Care e secretul pentru o salată de vinere reușită? Ei bine, sunt mai multe!

În primul rând, trebuie să coacem vinetele direct în flacără, apoi le curățăm și le lăsăm bine la scurs ca să iasă din ele toată zeama aceea care este iute.

Ulterior, le tocăm pe un tocător din lemn cu un cuțit de ceramică, ca să nu se oxideze și să nu se înegrească.

Și, surpriza! Adăugăm un gălbenuș de ou și puțin ulei, nu mai mult de un tur de castron, pentru că, dragii mei, calitatea și gustul unei salate de vinete vine din frecare! Adică folosim un bol adânc, un linguroi pe măsură, punem vinetele, gălbenușul și uleiul și frecăm cam 5 până la 10 minute.

Cu cât le frecăm mai mult, cu atât ele o să devină mai pufoase ca o spumă, pentru că maioneza se produce în timp ce frecăm.

„Credeți-mă, încercați și vă veți convinge! Dacă transpirăm mestecând, sigur vom slăbi mâncând!”

Deci nu e nevoie de mult ulei, culmea, și veți obține o salată de vinete dietetică, sănătoasă și delicioasă. Credeți-mă, încercați și vă veți convinge!

Rezultatul? Așa cum v-am promis! O salată de vinete albă, aerată ca o spumă și dietetică, pentru că am pus puțin ulei, iar asta înseamnă că are puține calorii. Haideți să nu mai acoperim gustul legumelor cu prea mult ulei, pentru că este vară și avem nevoie să ne bucurăm de mâncărurile noastre tradiționale românești, în varianta reconfigurată.

Dacă transpirăm mestecând, sigur vom slăbi mâncând!

Și mai am un secret! Înlocuiți pâinea cu bucățele de ardei gras. În felul ăsta, gustul delicios este garantat și silueta neafectată!”, a explicat Mihaela Bilic.

.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.