Sari la conținut

Știați că în post avem dezlegare la fructele de mare? Mihaela Bilic: „Un strop de proteină de calitate nu strică”

ce este cuprul

Din cuprinsul articolului

Postul Paștelui este cel mai lung post din an. Anumite persoane reușesc să îl țină chiar pe tot, dar cu puțin ajutor. Dezlegările la pește ne oferă șansa de a „face plinul” cu nutrienți care îi lipsesc organismului pentru a fi complet sănătos.

Puțină lume știe cu ce să înlocuiască proteinele pe care le obțineau din produsele de origine animală. De aceea, postul se face cu atenție și informație, deoarece poți ieși din el cu anumite carențe și probleme de sănătate grave.

Dezlegările la pește sunt un ajutor în acest sens. Peștele conține proteine, dar și grăsimi naturale sănătoase care lipsesc în timpul postului, mai ales dacă nu știi cum să le înlocuiești cu produse vegetale.

Fructele de mare, permise în post

Mihaela Bilic, nutriționist, a dezvăluit la PRO TV, în cadrul emisiunii „Doctor de bine”, faptul că fructele de mare sunt permise în timpul postului și, de asemenea, foarte sănătoase.

Postul Paștelui este lung și fără prea multe ‘dezlegări la pește’, așa că un strop de proteină de calitate, nu strică. Pentru că asta sunt fructele de mare, o sursă excelentă de proteine de calitatea I.

Conțin 20-25% proteine, au puține grăsimi, sub 3%, vitamine din grupul B și minerale din abundență. Cârcotașii ar spune că au mult colesterol și risc crescut de a declanșa alergii. Eu spun că nu alimentația crește colesterolul din sânge, cât despre alergii, crustaceele sunt doar unul dintre nenumărații factori ce pot fi incriminați.

Există două categorii de fructe de mare: crustaceele, de tip homari sau creveți, și moluștele, adică scoici, caracatiță și calamari. Nu uitați că fructele de mare se află la baza lanțului trofic, ele se hrănesc cu alge și plantoni, deci sunt pline de Omega 3.

Apoi, au calciu și fosfor, pentru dinți și oase puternice, potasiu și magneziu, pentru un sistem nervos echilibrat, seleniu și zinc, pentru imunitate și iod pentru un metabolism accelerat. Adăugați la asta proteine complete și puține calorii și veți vedea că fructele de mare sunt prietenele siluetei și ale sănătății”, a explicat Mihaela Bilic, nutriționist.

Nutriționistul subliniază faptul că acestea sunt ușor perisabile și este indicat să alegem varianta congelată.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel